Őszre elkészül a hazai kaviárgyár

agrarszektor.hu
A hatalmas külpiaci keresletre reagálva zöldmezős beruházással újabb tokhalfeldolgozó és kaviárgyártó üzemet épít Vésztőn a Silver Fish Kft. A mintegy 220 millió forintos programot 60 százalékban pályázati források segítségével valósítják meg.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az építkezés várhatóan márciusban kezdődik, s az őszre be is fejeződik - tájékoztat a Napi Gazdaság.

Az új üzemben elsősorban az általuk előállított tokhalat dolgozzák majd fel és kaviárt gyártanak, ám a korszerű gépekkel felszerelt csarnok más hazai nemes halak konyhakésszé tételére is alkalmas lesz. Többek között hidegen és melegen füstölt szibériai tokhal is készül majd Vésztőn.

Miután Oroszországban, elsősorban a Kaszpi-tenger térségében erősen korlátozták, illetve betiltották például a beluga halászatát, a világpiacon jó minőségű kaviárból jelentős hiány alakult ki.

Az ország első és máig egyetlen tokhaltermelő üzeméből tavaly 1 tonna kaviár került a piacra, az idén ez várhatóan eléri a 1,5 tonnát.

A társaság magas minőségű termékeinek mintegy 90-95 százaléka a külpiacokon, méghozzá a legfejlettebb országokban - többek között Angliában, Japánban és az USA-ban -, valamint a gazdag közel-keleti országokban talál gazdára.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03