Az építkezés várhatóan márciusban kezdődik, s az őszre be is fejeződik - tájékoztat a Napi Gazdaság.
Az új üzemben elsősorban az általuk előállított tokhalat dolgozzák majd fel és kaviárt gyártanak, ám a korszerű gépekkel felszerelt csarnok más hazai nemes halak konyhakésszé tételére is alkalmas lesz. Többek között hidegen és melegen füstölt szibériai tokhal is készül majd Vésztőn.
Miután Oroszországban, elsősorban a Kaszpi-tenger térségében erősen korlátozták, illetve betiltották például a beluga halászatát, a világpiacon jó minőségű kaviárból jelentős hiány alakult ki.
Az ország első és máig egyetlen tokhaltermelő üzeméből tavaly 1 tonna kaviár került a piacra, az idén ez várhatóan eléri a 1,5 tonnát.
A társaság magas minőségű termékeinek mintegy 90-95 százaléka a külpiacokon, méghozzá a legfejlettebb országokban - többek között Angliában, Japánban és az USA-ban -, valamint a gazdag közel-keleti országokban talál gazdára.