2022. október 5. szerda Aurél

A héten indul az OMÉK

agrarszektor.hu
Nemsokára kezdetét veszi - hat év kihagyás után - az OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás) a Hungexpo területén szeptember 28. és október 2. között, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrármarketing Centrum támogatásával.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A 75. OMÉK nagy agrárdiplomáciai szempontból is kiemelkedő esemény, a díszvendég a soros elnökséget július 1-től betöltő Lengyelország, a fővédnök Orbán Viktor miniszterelnök, a védnök pedig Fazekas Sándor Vidékfejlesztési miniszter lesz.

Idén az eddiginél is több kiállító érdeklődött a rendezvény iránt, így 2011-ben mintegy 450-en mutatják be termékeiket az OMÉK-en.
Hazánk legrégebbi agrárkiállítását idén új nemzeti vidékstratégia nevében rendezik, cél a város és vidék kapcsolatának erősítése, a városi lakosság bevonása, ezért választották a fővárost helyszínnek.

Az idei mottó: "A magyar föld legjava." Ez is tükrözi azt az új célkitűzést, miszerint támogatni kell a hazai mezőgazdaságot, hogy minden asztalra jusson magyar, kiváló minőségű, egészséges táplálék, megfizethető áron.

Idén kiemelt szerepet kapnak a biotermékek, a borok, a méz, a szikvíz, az őshonos állatok, a kézműves termékek. Jelen lesz a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetősége is, méghozzá az 'A' pavilonban. Kitűnő alkalom ez a kiállítók számára az információszerzésre, új kapcsolatok kiépítésére. Számos vitafórum, előadás, program, kóstoló, élőállat-kiállítás, termékbemutató várja az érdeklődőket és a szakmabelieket - írja a kormány.hu

Konferenciák:
• Kárpát-medencei Vidékfejlesztési Fórum
• A KAP aktuális kérdései
• Sajtkészítők Országos Konferenciája
• Mezőgépipari Fórum
• Nyúltenyésztésről szóló fórum
• GMO vitafórum
• A hazai halászat lehetőségeiről szóló fórum
• A hazai zöldség-és gyümölcs ágazat helyzete című konferencia
• A természetközeli gazdálkodás című konferencia
• Föld és birtokpolitikai fórum
• A hazai gabona ágazat helyzetéről szóló fórum
• Bor-ágazati konferencia
• Keleti nyitás lehetőségei a magyar élelmiszergazdaság számára című konferencia

Színpadi műsorok:
Az A pavilonban interaktív gyermek programokkal várják az érdeklődőket, a színpadokon: Besh'o'drom élő koncert, Bartók Néptáncegyüttes gálaműsora, Kutyakölykök bemutató, Szalóki Ági gyermekműsora, Berecz András mesemondó, Borrendek és Pálinka Lovagrendek bemutatkozása, Irigy Hónaljmirigy koncert, Tájak-viseletek-népszokások bemutató stb.

Állatbemutatók:
csincsilla fürdetés, ló fajtabemutató, őshonos fajtabemutató, juh és kecske fajtabemutató, díjlovas bemutató, szarvasmarha fejési és nyírási bemutató, patkolás bemutató, magyar kutyafajták bemutatója, a Kincsem Park lovas pályán: szürke marha bika felvezetése, hatos ökörfogat, bábolnai harsonások, hortobágyi csikósok stb.

Kiállítók:
mezőgazdasági gépgyártók, kézműves csokoládékészítők, zöldségfeldolgozók, körbálázó gyártó, méztermelő, istállófűtéssel foglalkozó gyártó, pékek, sajtkészítők, pálinkafőzdék, lószerszámkészítők, műtrágya gyártók, kolbász készítők stb.

Belépőjegyek:
Felnőtt jegy: 1000 Ft
14-18 év között:600 Ft (igazolvány felmutatásával)
14 év alatt ingyenes
Családi jegy: 2500 Ft (2 felnőtt és 2 vagy több gyerek)

Információ: www.omek2011.hu

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 4. 11:01