Már csak néhány napig nyújthatják be a nyilatkozatot a zöldség, gyümölcs, dohány szerkezetátalakítási támogatásban résztvevő termelők! - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara (sajtóközlemény)

agrarszektor.hu
Az úgynevezett zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási programban résztvevő termelőknek február 15-ig nyilatkozniuk kell az élőmunka ráfordításról, és hogy teljesítették-e az előírt árbevételt. Aki nem teljesíti az előírt nyilatkozattételi kötelezettséget, mulasztási bírsággal sújtható! Továbbá nem teljesítési bírsággal sújtható azon termelő, amely nem, vagy csak részlegesen teljesíti a szerkezetátalakítási nemzeti programban írt feltételeket - olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Február 15-ig kell nyilatkozniuk az MVH által közzétett formanyomtatványon a zöldség, gyümölcs és dohány szerkezetátalakítási programba bejelentkezett termelőknek, a szerkezetátalakítási nemzeti programban írt feltételeknek a megelőző naptári év alatti teljesítéséről, valamint arról, hogy az élőmunka ráfordítási kötelezettséget a jogosult településen történő munkavégzéssel teljesítették. A nyilatkozat hiányos, vagy határidőn túli benyújtását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (a továbbiakban: MVH) mulasztási bírsággal szankcionálhatja. Az ügyfelek benyújtott nyilatkozatuk valóságtartamáért felelnek, melynek ellenőrzése és esetleges szankcionálása az MVH feladata.
A nyilatkozatot a 3/2012. (I.13.) MVH közleményben szereplő K0123 számú nyomtatványon kell megtenni, melyet az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségre kell postai úton eljuttatni.

A szerkezetátalakítási nemzeti program feltételeinek nem, vagy részleges teljesítését az MVH jogosult szankcionálni. A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet alapján ugyanis a szerkezetátalakítási nemzeti programban különleges támogatáshoz juthatnak azok, akik ezt a 2011-es Egységes kérelemben jelezték. Azonban a bírság elkerülése érdekében a programba bejelentkezett termelőknek teljesíteniük kell a jogosultságuk darabszámának megfelelő mértékű élőmunka ráfordítást, illetve az elismert tevékenységből származó árbevételi szintet, melynek mértéke támogatási jogosultságonkénti évente 300 ezer forint.

Az elvárt élőmunka-ráfordítás, támogatási jogosultságonként a következő:
• Virginia és Burley dohány támogatási jogosultságonként naptári évente 1000 munkaóra,
• zöldség és gyümölcs támogatási jogosultságonként naptári évente 700 munkaóra.

Fontos tudni, hogy az előbbiekben felsorolt szerkezetátalakítási nemzeti program fenti élőmunka ráfordítási feltételének nem, vagy csak részleges teljesítése esetén a programban résztvevőknél munkaóránként 1 euró, a dohány szerkezetátalakítási programnál munkaóránként 4 euró úgynevezett nem teljesítési bírságot kell fizetni! A 4/2012. (II.6.) VM rendelet hatálybalépésével 2012. február 10-ei hatállyal a szankciórendszer vonatkozásában, az alábbiak szerint módosul a 29/2010. FVM rendelet. A 2012. támogatási évtől kezdődően a dohány szerkezetátalakítási program esetében az előírt árbevételi kötelezettség nem, vagy részleges teljesítése esetén az elmaradt árbevétel összegének 75 forintos egységértékeiként 1 euró, míg zöldség, gyümölcs szerkezetátalakítási program esetében az elmaradt árbevétel összegének 430 forintos egységértékeiként 1 euró úgynevezett nem teljesítési bírságot kell fizetni! 

A feltételek ismételt megsértése esetén emelt összegű bírságot szab ki az MVH, mely legfeljebb a nem teljesítési bírság kétszerese lehet - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara.

Forrás: MA

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?