Kivezető utat jelenthet a válságból a mezőgazdaság

agrarszektor.hu
A mezőgazdaság stratégiai ágazat, amely kivezető utat jelenthet a gazdasági válságból, ezért a vidéki társadalmat erősíteni kell, az agráriumot pedig versenyhelyzetbe kell hozni - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Nagyváradon, a Partiumi Gazdafórumon.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye szerint Budai Gyula a rendezvényen hangsúlyozta: értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszerek előállítására van szükség. Felhívta a figyelmet az ivóvízbázis, a talaj, az élővilág védelmére, a környezetvédelem fontosságára.

Az államtitkár leszögezte: a magyar agrárkormányzat minden lehetséges segítséget megad a határon túli magyar gazdáknak ahhoz, hogy hozzáférjenek az uniós támogatásokhoz, illetve hogy ebben a kérdéskörben minél tájékozottabbak legyenek.

A nagyváradi konferenciát a partiumi régió agráriumban érdekelt szakembereinek, kis- és nagyvállalkozóinak, gazdaszervezeteinek, gazdálkodóinak szervezte a Pro Universitate Alapítvány, a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete Bihar megyei szervezete, valamint a Debreceni Egyetem mezőgazdasági és környezetgazdálkodási kara - ismerteti a közlemény.

(MTI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?