Büntetett a hatóság - Sokat fizet az Aldi

agrarszektor.hu
Csaknem 50 millió forintos bírsággal sújtotta az ALDI Magyarország Kereskedelmi Bt.-t a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az áruházláncot azért büntették, mert későn fizetett beszállítóinak és ellenszolgáltatás nélküli, fix járulékot kért partnereitől.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A NÉBIH 47 millió forintos termékpály-felügyeleti bírságot szabott ki az Aldira  tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt - jelentette be az MTI szerint Zsigó Róbert, az agrártárca élelmiszerlán-felügyeletért felelős államtitkára. A NÉBIH szakemberei a tavaly kezdődött, több hónapig elhúzódó vizsgálat során a beszállítói számlák közel húsz százalékát tételesen ellenőrizték.

A vizsgált számlák 70 százaléka azt erősítette meg, hogy az ALDI csak az áruátvételt követő 30 napon túl fizette meg a termékek ellenértékét, ez pedig ellentétes a tisztességtelen fogyasztói magatartás tilalmáról szóló törvény előírásaival - közölte Zsigó Róbert. Emelett a német székhelyű áruházlánc fix jutalékot fizettetett a beszállítóival anélkül, hogy konkrét eladási forgalmat, vagy növekvő termék forgalmat kínált volna - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?