Büntetett a hatóság - Sokat fizet az Aldi

agrarszektor.hu
Csaknem 50 millió forintos bírsággal sújtotta az ALDI Magyarország Kereskedelmi Bt.-t a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az áruházláncot azért büntették, mert későn fizetett beszállítóinak és ellenszolgáltatás nélküli, fix járulékot kért partnereitől.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A NÉBIH 47 millió forintos termékpály-felügyeleti bírságot szabott ki az Aldira  tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt - jelentette be az MTI szerint Zsigó Róbert, az agrártárca élelmiszerlán-felügyeletért felelős államtitkára. A NÉBIH szakemberei a tavaly kezdődött, több hónapig elhúzódó vizsgálat során a beszállítói számlák közel húsz százalékát tételesen ellenőrizték.

A vizsgált számlák 70 százaléka azt erősítette meg, hogy az ALDI csak az áruátvételt követő 30 napon túl fizette meg a termékek ellenértékét, ez pedig ellentétes a tisztességtelen fogyasztói magatartás tilalmáról szóló törvény előírásaival - közölte Zsigó Róbert. Emelett a német székhelyű áruházlánc fix jutalékot fizettetett a beszállítóival anélkül, hogy konkrét eladási forgalmat, vagy növekvő termék forgalmat kínált volna - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?