Milliárdokat költött informatikai fejlesztésekre a csúcshivatal

agrarszektor.hu
Összesen 5,164 milliárd forintot informatikai fejlesztési projektet zár le szeptember 30-án a kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Az úgynevezett integrált irányítási és ellenőrzési rendszert (IIER) fejlesztették és terjesztették ki.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az MVH Magyarország egyetlen akkreditált, európai uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat, illetve egyéb idetartozó intézkedéseket kezelő kifizető ügynöksége. Feladatainak ellátását az IIER támogatja, amelynek alkalmazása a KAP egyik fontos uniós előírása a kifizető ügynökség számára. Ennek az informatikai rendszernek az üzemeltetését és továbbfejlesztését szintén az MVH-nak kell biztosítania.

A rendszer fejlesztése időszerű volt, hiszen az MVH közlése szerint az elmúlt 10 évben a belső felhasználók száma megduplázódott, a támogatási jogcímek száma megháromszorozódott (kiegészülve az elektronikus ügyintézési szolgáltatásokkal), valamint a kapcsolódó külső szervezetek, nyilvántartások száma megtízszereződött.

Az IIER2 fejlesztés eredményeként egyebek között javul a kérelem-feldolgozás hatékonysága, megvalósul az elektronikus ügyintézés kiterjesztése, valamint az információs igények korszerű kiszolgálása - szögezi le közleményében az MVH. Az "MVH Integrált Irányítási és Ellenőrzési Rendszerének kiterjesztése (IIER2) és felkészítése a 2014-20-as KAP ciklus követelményeinek kiszolgálására" című projekt megvalósítására az MVH 3,7 milliárd forint támogatást nyert el az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban (EKOP).

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?