Erősödik a forint

agrarszektor.hu
Erősödéssel kezdett a forint szerda reggel, és alapvetően jó a hangulat a feltörekvő devizapiacokon, a befektetők egy része már a jövő heti Fed-döntést várja - írja a Portfolio.

Szerda reggel 315-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal alacsonyabb volt a kedd esti szintnél. A dollár 286,1 forintba került, míg a svájci frank 290,2 forintot ért a nap elején. Az elmúlt napokban nem mutatott komoly elmozdulást a forint, a 314-316-os szűk sávban mozgott az euróval szembeni árfolyam.

 

Zuhanás után próbál magához térni a líra

 

A régióban a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona alig mozdult. A feltörekvő piacokon az orosz rubel is erősödéssel kezdett, 0,35 százalékot javított az euró ellenében, ehhez hasonló teljesítményt nyújtott a török líra, mely a keddi 2 százalék feletti zuhanást 0,7 százalékos erősödéssel igyekszik korrigálni.

 

Zuhanás után próbál magához térni a líra

A fejlett devizák piacán az euró kismértékben gyengült a dollárral szemben, az 1,10134-es árfolyam 0,1 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál. Közben az utóbbi hetekben középpontba került angol font is 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot a dollárral szemben.

Igazán fontos makroadat ma sem jelenik meg, a befektetők egy része szép lassan elkezdhet a jövő szerdai Fed-döntésre koncentrálni. A többség nem számít a kamat változtatására Amerikában, inkább a közlemény hangvétele lehet fontos abból a szempontból, hogy szeptemberben vagy decemberben elképzelhető-e még szigorítás.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?