Belehúzott délelőttre a forint

agrarszektor.hu
Szerda reggelre megint az euró kezdett erősödni a dollárral szemben, így 1,09 körül megtorpant az amerikai deviza tegnap látott erősödése. Az utóbbi napokban a svájci frankban láttunk komolyabb mozgásokat, hiszen a francia elnökválasztás miatti kockázat eltűnése automatikusan hozta magával a menekülődeviza gyengülését. Közben a forint délelőttre az erősödés felé indult, miközben a piac ma is a jegybankok felől érkező jelzésekre figyelhet elsősorban - áll a Portfolio elemzésében.

Erőre kapott a forint és a zloty 2017.05.10 09:56


Délelőttre belehúzott a forint, így 311,2-ig sikerült visszakapaszkodni az euróval szemben, ami már 0,2%-os erősödést jelent tegnaphoz képest. A dollár 285,73-nál jár, míg a svájci frank 283,94 forintot ér.

Közben a lengyel zloty is hasonló utat járt be, már 0,3%-ot tudott erősödni tegnaphoz képest az euróval szemben.

A cseh korona esetében viszont úgy tűnik, korai volt reggel megelőlegezni az erősödést, azóta fordult az árfolyam, és már 0,15 százalékos gyengülést mutat a deviza.


Kipukkadt a frank Macron győzelme után 2017.05.10 08:19

A forint 311,8 körül járt az euróval szemben szerda reggel, ez minimális, 0,05 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. A dollár jegyzése eközben 286,3 körül járt, ami 0,2 százalékkal volt alacsonyabb a kedd esti árfolyamnál. 

Kipukkadt a frank Macron győzelme után

A feltörekvő piacokon eközben a régiós vetélytárs lengyel zloty és a cseh korona egyaránt 0,1 százalékos erősödéssel indították a napot az euróval szemben. Közben a tágabban vett feltörekvő devizák közül az orosz rubel 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra és a dél-afrikai rand pedig egyaránt 0,3 százalékot javított.

A régióban a cseh koronára érdemes figyelni, mely megint elkezdett erősödni az elmúlt napokban, bár még így sem jár ott, ahol az árfolyamküszöb eltörlése után a mélypont volt az EURCZK árfolyamban, de már közelíti azt.

Kipukkadt a frank Macron győzelme után

Az euró-dollár árfolyam esetében hétfő hajnalban átmenetileg 1,10 feletti szintet is láthatunk, majd az elmúlt két napban onnan fordult a dollár, így 1,09-ig tudott erősödni. Ma reggel egyelőre újabb fordulat látszik, 0,2 százalékkal 1,0891-ig emelkedett a keresztárfolyam. Eközben a japán jen szintén 0,2 százalékot javított a dollárral szemben, akárcsak az angol font.

Kipukkadt a frank Macron győzelme után

Az utóbbi napokban érdekes mozgásokat produkált a svájci frank, hiszen jelentősen gyengült az euróval szemben, így tavaly október óta nem látott szinten jár a jegyzés. Ennek oka, hogy a francia elnökválasztás előtt a megnövekedett kockázatok a híresen menedékdeviza frank erősödését fűtötték, Emmanuel Macron győzelme miatt azonban megnyugodtak a befektetők, ami automatikusan hozta magával a frank gyengülését.

Kipukkadt a frank Macron győzelme után

Igazán fontos makroadat ma sem jelenik meg, a legfontosabb esemény Mario Draghi EKB-elnök beszéde lesz magyar idő szerint kora délután. Mellette a Fed egyik döntéshozója, Eric Rosengren is megszólal majd a nap második felében.

A címlapkép forrása: Shutterstock

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. június 3. 11:06