2023. szeptember 22. péntek Móric

Esik tovább a magyar deviza

agrarszektor.hu
Délelőtt gyengülni kezdett a forint arra a hírre, hogy az MNB kész minden nem konvencionális eszközét használni az esetleges további lazítás során. A nap második felére tovább gyengült a forint, a jelek szerint meghallották a jegybanki üzenetet a befektetők. Közben a dollár még mindig botladozik az euró ellenében - írja a Portfolio.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Péntek délutánra 306,5-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez 0,24 százalékkal magasabb a tegnapi árfolyamnál. A dollárral szemben 254-nél jár a magyar deviza, ami még mindig 0,1 százalékos forinterősödést jelent.

A reggeli további esés után kicsit megfordult a hangulat az euró-dollár árfolyam esetében. Mostanra 1,205 alá kapaszkodott vissza az amerikai deviza, így már "csak" 0,2 százalékos gyengülésben van tegnaphoz képest.

Ezzel párhuzamosan a dollár-forint jegyzés is visszakúszott 254 környékére, vagyis távolodunk a két és féléves forintcsúcstól.

 

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, és a cseh korona is stagnált. Közben a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra szintén minimálisan erősödött, akárcsak a dél-afrikai rand.  

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?