Hirtelen lendületbe jött a forint

agrarszektor.hu
Napok óta intenzív erősödést mutat a dollár a főbb devizákkal szemben az élénkebb Fed kamatemelési várakozások miatt. Részben ez gyengítette többhavi mélypontokra a régiós devizákat az euróval szemben. Ma azonban újra erőre kaptak ezek a fizetőeszközök, az euró jegyzése a reggeli 312-ről 311-ig ereszkedett - írja a Portfolio.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Reggel még a 312-es szintet tesztelte újra a forint az euróval szemben (közel öthavi forintmélyponton), aztán délelőtt lendületbe jött a magyar fizetőeszköz, és 311 közelébe ereszkedett. A régiós devizáknál szintén látunk némi erősödést, ami összefügghet azzal, hogy az euró/dollár a reggel tesztelt 1,1730-ról 1,1770-ig visszaemelkedett, azaz kicsit visszagyengült a dollár. Emiatt egyébként a dollár/forint jegyzések a reggeli 265,5-ről 264,3-ig süllyedtek.

 

A hétvégi német választások eredményére (nehéz dolga lesz Merkelnek a kormányalakítással, az EU-integráció intenzív mélyülése kérdéses), illetve Janet Yellen minapi jelzésére (a fokozatos kamatemelés híve) a trendvonal letört és jókora dollárerősödés indult meg. Ezt tegnap még az is táplálta, hogy kijött végre a Donald Trump amerikai elnök által régóta ígért adócsökkentési csomag, ami elvileg élénkíti majd a gazdaságot (és így a további kamatemeléseknek is megágyaz). Mindezek hatására az 1,20 felett ingadozó árfolyam tegnapra 1,1720 körülig ereszkedett, ami a 2015. augusztusi lokális csúcs, így egyelőre megállította a dollár erősödését. Ma reggel 1,1750 körül járt a kereskedés.

Nagy lendületben a dollár, szenved a forint

A dollár ereje és a forint gyengülése együtt jókora emelkedést okozott a dollár árfolyamában, a néhány apja még 260 alatti jegyzések tegnap délután óta már 265 felett mozognak, ami bő kéthavi forintmélypontnak számít.

Nagy lendületben a dollár, szenved a forint

Ma a magyar államkötvény aukciók eredményére, a német inflációs adatra, valamint a felülvizsgált amerikai GDP-adatra lesz érdemes figyelni. 

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?