Jó hír a vállalkozásoknak! Itt a digitális fejlesztésekre igényelhető kamatmentes hitel

agrarszektor.hu
Kamatmentes hitelt vehetnek fel a Digitális Jólét Program keretében a magyar mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok. Az 5-200 millió forint összegű hitelt a digitális termék- vagy szolgáltatásfejlesztési projektekre igényelhetik a vállalkozások.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Digitális Jólét Program keretében elérhető hitelprogram kamatmentes, 5-200 millió forint összegű hitellel támogatja a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok digitális termék- vagy szolgáltatásfejlesztési projektjeit - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A konvergencia régióban (azaz a közép-magyarországi régión kívül) székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozások legalább 10 százalék önrész vállalása mellett a Magyar Fejlesztési Bank MFB Pontjain igényelhetik a kedvezményes hitelt olyan fejlesztési projektek finanszírozásához, amelyek összhangban vannak a DJP célkitűzéseivel. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A hiteligénylésnél nem számít, hogy kezdő vállalkozás nyújtja-e be, és lényegesen egyszerűbben, gyorsabban lehet forráshoz jutni, mint a vissza nem térítendő támogatások igénylése esetén. A projekt megvalósítására két év áll rendelkezésre, melynek során nem kell külön indikátorcélokat teljesíteni, a hiteltörlesztést pedig elegendő három év után elkezdeni. A DJP céljaihoz való illeszkedést egy előminősítési eljárás keretében a DJP szakértői bírálják el; a tényleges hitelkérelmet a Digitális Jólét Nonprofit Kft. által kibocsátott tanúsítvány birtokában lehet benyújtani az MFB Pontokon. A hitel terhére elszámolható akár tárgyi eszközök beszerzése, immateriális javak, jogi és közjegyzői díjak, vásárokon való részvétel költségei, külpiaci terjeszkedést szolgáló tevékenység vagy akár az útiköltség elszámolása is lehetséges.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03