Fiatal gazdák figyelem! Fontos határidő közeleg

agrarszektor.hu
Kifizetési kérelmet adhatnak be a 2012. július 16. és augusztus 16. között benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódóan a támogatást elnyerő fiatal gazdák. A támogatási összeg fennmaradó 10 százalékának igénylésére vonatkozó kifizetési kérelmet a Magyar Államkincstár (MÁK) által rendszeresített nyomtatványokon, az ügyfél választása szerint elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, vagy az illetékes megyei kormányhivatal agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztályához postai úton kell benyújtani egy példányban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 2012. július 16. és augusztus 16. között benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódóan a támogatást elnyerő fiatal gazdák a megítélt támogatási összeg fennmaradó 10 százalékának kifizetése érdekében kifizetési kérelmet nyújthatnak be, amennyiben a 2018. évben eleget tettek az 57/2012. (VI. 21.) VM rendelet 4. § (1)-(3) bekezdésében foglalt feltételeknek - írja a nak.hu.

A támogatási összeg fennmaradó 10 százalékára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására évente május 1. és 31. között, de legkésőbb a működtetési időszak 5. évét követő évben megnyíló kifizetési időszak végéig van lehetőség. A támogatási összeg fennmaradó 10 százalékára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására jogosult az az ügyfél, aki mezőgazdasági üzemének méretét a 2018. évben a működtetési időszak 4. évére vállalt EUME méretre növelte.

A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2012. évben igényelhető támogatáshoz kapcsolódó, a támogatási összeg fennmaradó 10 százalékának igénylésére vonatkozó kifizetési kérelmet a Magyar Államkincstár által rendszeresített nyomtatványokon, az ügyfél választása szerint elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, vagy az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatal agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztályához postai úton kell benyújtani egy példányban. A kifizetési kérelmet 2019. május 1. és 31. közötti időszakban kell benyújtani.

Postai benyújtás esetén a benyújtás napja a borítékon szereplő postai bélyegző dátuma. Javasolt a küldeményt tértivevényes küldemény formájában adja postára. Elektronikus benyújtás esetén a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül érhető el ügyfélkapus bejelentkezést követően. Az elektronikus benyújtás feltétele, hogy a kérelmet benyújtó személy rendelkezzen ügyfélkapus hozzáféréssel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02