Extrém rugalmas agrár-hitelkonstrukcióval rukkolt elő az MKB Bank

agrarszektor.hu
Az MKB Bank sajtóközleményben adta hírül, hogy bevezette új agrár-hitelkonstrukcióját, az MKB Hektár Plusz Termékcsaládot. A pénzintézet az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal (AVHGA) szoros együttműködésben dolgozta ki minden eddiginél kedvezőbb agrár-hitelkonstrukcióját, ami június 17-től már a gazdák rendelkezésére áll.

A sajtóközlemény szerint az MKB Hektár Plusz Termékcsalád egy olyan hitellehetőség az őstermelők, családi gazdálkodók és egyéni vállalkozók számára, amelyik a vállalkozás életciklusához és a gazdálkodás szezonalitásához igazítható. A hitel futamideje és célja is rendkívül rugalmasan alakítható:

  • maximum 20 éves futamidővel az igénylők termőföldvásárlásra is fordíthatják,
  • maximum 10 éves futamidő mellett mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó beruházásra és fejlesztésre költhetik el,
  • maximum 5 éves futamidővel pedig akár szabad felhasználású hitelként is igényelhetik.

Mindemellett a termékcsalád hitelkiváltásra is használható. A biztosítékként felajánlott termőföld, valamint magánszemély készfizető kezessége mellett a hitel további fő fedezetéül az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása is szolgál. Amennyiben a gazdálkodó, illetve a hitel célja megfelel a banki és az NHP fix feltételeinek, úgy akár az NHP fix 2,5%-os kamatozásával is igénybe vehető a finanszírozás.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A rendezvényen szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. augusztus 16. 18:03