2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Még két évig nagyon megéri erdőt telepíteni: két és félszeresére nőtt a támogatás

agrarszektor.hu
Elképesztően kecsegetető támogatási konstrukció segíti az ország fásítási programját. 12 éven át az eddiginél két és félszer több támogatást remélhet az erdő fenntartására az, aki most a megemelt támogatási összeg mellett erdőt telepít.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Annak érdekében, hogy a gazdálkodók minél kedvezőbb feltételekkel telepíthessenek új erdőterületeket, a tárca a mintegy 39 milliárd forint keretösszegű "Erdősítés támogatása" címűfelhívás módosításáról döntött - írja hírlevelében az Agrion Vállalkozásfejlesztő Iroda. Ennek eredményeképp az erdőt telepítő gazdák a korábbiaknál lényegesen nagyobb, a fafajtól függően 80-130%-kal több forrást is igénybe vehetnek.

A felhívás további kedvező módosítása, hogy  a jövedelempótló támogatás összege az eddig hektáronkénti 172 euróról 432 euróra emelkedett és a jövedelempótló támogatás igénybevételének időtartama minden fafaj esetében egységesen 12 évre nőtt. Mindezek eredményeként nemcsak több támogatást kapnak a gazdák, hanem fafajtól függően 4-7 évvel hosszabb ideig vehetik igénybe azt. A piaci viszonyokhoz igazodva minden célállomány-típus esetében emelkedtek az erdő létesítésének és ápolásának egységárai, valamint új elemként került be a felhívásba a ritka elegyfafajok ültetésének lehetősége.

A támogatási kérelem benyújtására nyitva álló utolsó határnap pedig 2021. december 31-re módosult.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31