Több száz millió forint támogatást kapott öt magyar élelmiszeripari vállalkozás

Több száz millió forint támogatást kapott öt magyar élelmiszeripari vállalkozás

agrarszektor.hu
Több mint 2600 milliárd forint értékben 22 ezer vállalkozás támogatásáról született már döntés a Gazdaságvédelmi és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázati felhívásain, jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter öt élelmiszeripari kis- és középvállalkozás támogatási szerződésének aláírási ünnepségén.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Varga Mihály elmondta, hogy a kormány minden magyar beruházást támogatni kíván, legyen szó kisvállalkozásról, középvállalatról vagy éppen nagyvállalatról. A pénzügyminiszter beszélt arról is, hogy a GINOP legfontosabb célja a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása, a foglalkoztatás bővítése, a vállalkozások exportképességének növelése, mert ezek adják a gazdaság gerincét. Varga Mihály kiemelte, a gazdaságvédelmi célokra átcsoportosított uniós forrásokból 60 milliárd forintnyi fejlesztési támogatás már eljutott a vállalkozásokhoz, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

A miniszter azt is elmondta, hogy az öt kis- és középvállalkozás összesen több mint 500 millió forint értékű fejlesztéséhez a kormány 280 millió forintot meghaladó uniós forrással járult hozzá. Varga Mihály úgy fogalmazot, közös érdek a hazai termelők és feldolgozók támogatása, ugyanis a magyar termékek vásárlása a hazai gazdaságot erősíti, magyar munkahelyeket véd meg, és a magyar családok megélhetését biztosítja.

A pályázat keretében az édesipari U és U Kft. 166 millió forint értékű fejlesztéséhez több mint 90 millió forintos támogatást nyert el, a TUTTI Kft. 120 millió forintos beruházás révén új eszközök beszerzésével növeli termelését, amelyhez a kormány 84 millió forint támogatással járult hozzá. A Panyolai Szilvórium munkahelyteremtő beruházást tervez 56 millió forint értékben, 41 millió forintos támogatással. A Csabai Szalámi Kft. több mint 20 millió forint értékű kapacitásbővítő beruházáshoz 14 millió forint forrásra pályázott sikeresen. A Balogh Tészta Kft. termékfejlesztést tervez 138 millió forint értékben, amelyhez 52 millió forintos segítséget jelent a pályázati támogatás.

Varga Mihály azt is bejelentette, hogy elindult a Pénzügyminisztérium első, mobiltelefonra kifejlesztett alkalmazása, a GINAPP, amellyel a vállalkozások gyorsan és egyszerűen értesülhetnek az aktuális pályázatokról. Az alkalmazás segítségével a vállalkozások minden GINOP kiírásról részletesen informálódhatnak, a pályázatok megjelenéséről azonnali értesítést kaphatnak, de akár kérdéseiket is feltehetik az ügyfélszolgálatnak. A vállalkozásoknak attól sem kell tartaniuk, hogy lemaradnak egy pályázatról, mert az applikáció figyelmezteti őket.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03