Itt a bejelentés: mától új néven folytatja a Glencore Agriculture

MTI
A Glencore Agriculture Hungary Kft. bejelentette, hogy hivatalosan felvette a Viterra Hungary Kft. márkanevet.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

David Mattiske, a Viterra vezérigazgatója elmondta, hogy a mai nap történelmi jelentőségű a cég számára: világszerte ma veszik fel a Viterra nevet és márkát. A szakember elmondta, hogy az elmúlt négy évtized stabil növekedésének eredményeként a világ egyik vezető agrárvállalatává fejlődtek. A Viterra márkanév, amely a földből származó életerőre utal, a közös cél fémjeleként közös név alatt egyesíti a cég egészét, erősíti az identitásukat és szilárd alappal szolgál jövőbeni növekedésükhöz.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

A Viterra 37 országban van jelen teljeskörűen integrált mezőgazdasági hálózatával, amely a termelőket és vevőket egymással összekapcsolva tudja ellátni a világot fenntartható, nyomon követhető és minőségellenőrzött mezőgazdasági termékekkel. Létesítményhálózatuk és dolgozóik tehetsége lehetővé teszi, hogy a termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálják vevőiknek, így tartós kapcsolatot tudnak kiépíteni beszállítóikkal és a partnereikkel, tette hozzá David Mattiske. A Viterra vezérigazgatója elmondta, hogy közös céljuk a további növekedés, valamint a hálózatuk fejlesztését és az agrárágazat szereplőinek összekapcsolását célzó törekvéseik folytatása.

David Mattiske elismerően nyilatkozott a Viterra részvényeseiről is, akik agrárágazat kritikus fontosságát felismerve támogatják a cég hosszú távú stratégiáját. Elmondása szerint a CPP Investments és a British Columbia Investment Management Corporation 2016-os befektetései után most már három nagyrészvényesük van a Glencore-ral együtt, akik osztják a jövőbeni növekedéssel és sikerekkel kapcsolatos víziójukat. A szakember szerint várakozással tekintenek a velük való együttműködésre a Viterra ágazatvezetői potenciálja kiteljesítése érdekében.

A Viterra cégcsoport Magyarországon három vállalatból áll. A Viterra Hungary Kft. a magyar piacon 1996 óta van jelen, fő tevékenysége a termények, takarmány-alapanyagok és növényolajok kereskedelme. A Pannon Növényolajgyártó Kft. üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát Foktőn, ahol csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaznak. A legfontosabb feldolgozott termény a napraforgó, de az üzem alkalmas repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. A Gabonatároló és Logisztikai Kft. elsődleges célja a magyar gabonapiac raktározási, terménytárolási és -kezelési igényeinek kiszolgálása; telephelyei az ország négy pontján találhatók meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?