2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Fontos határidő közeleg: ezt rengeteg gazdának el kell intéznie május 16-ig

Fontos határidő közeleg: ezt rengeteg gazdának el kell intéznie május 16-ig

agrarszektor.hu
Közeleg az egységes kérelem benyújtásának idei elsődleges határideje: 2022. május 16. Aki ezt követően, azaz május 17-e és június 9-e között nyújtja be kérelmét a Magyar Államkincstárhoz, annak már munkanaponként 1 százalékkal csökkenni fog az elfogadott támogatási összege.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A magyar gazdáknak 2022. május 16-ig van lehetőségük szankciómentesen benyújtaniuk az egységes kérelmet. Ezen túl 2022. május 17-e és június 9-e között is be lehet nyújtani a kérelmeket, azonban ekkor már csak a munkanaponkénti 1%-os késési szankció alkalmazása mellett, azaz ennyivel csökken naponta a támogatási összeg - olvasható a Nemzet Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A május 16-ig benyújtott kérelmeken támogatás-csökkentés nélkül május 31-én éjfélig lehet módosítani.

Az Agrárkamara arra hívta fel a gazdák figyelmét, hogy az egységes kérelem keretén belül lehetőség van állatlétszám alapú közvetlen, valamint vidékfejlesztési programból finanszírozott támogatási kérelmek benyújtására is. A közvetlen állatlétszám alapú támogatások esetén azonban az 1%-os munkanaponkénti csökkentés május 17-től kérelemszinten levonásra kerül!

2022. június 1-je és június 9-e között a módosítás az érintett tételre járó támogatási összeg munkanaponkénti 1%-os csökkentésével jár. 2022. június 10-től sem a már beadott kérelmek módosításra, sem pedig új kérelem, új jogcímen történő igénylés benyújtására nincs lehetőség. Amennyiben a jelen tájékoztató és a vonatkozó jogszabályok között ellentmondás vagy eltérés merül fel, abban az esetben a jogszabályok az irányadóak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. szeptember 24. 15:32