Kinyíltak a pénzcsapok: súlyos milliárdokat kapnak ezek a magyar termelők

Kinyíltak a pénzcsapok: súlyos milliárdokat kapnak ezek a magyar termelők

agrarszektor.hu
Jelentős kifizetések történtek a héten a magyar állattartók részére. A juhágazat és tejelő szarvasmarhatartók termeléshez kötött támogatásaiban összesen 11 milliárd forint értékben eszközöltek kifizetéseket az elmúlt napokban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az idei esztendőben - az aszály, az inputanyagok és takarmány árának drasztikus emelkedése, a hitelfinanszírozási környezet kedvezőtlenebbé válása okán - felértékelődött az agrártámogatásokhoz kapcsolódó előleg és részfizetés szerepe az agrárium finanszírozásában. Ezért is volt fontos szempont, hogy minél többen részesüljenek egységes kifizetésben, és minden lehetséges jogcímen elkezdődhessen az utalás, az állattenyésztők és a gyümölcstermesztők termeléshez kötött támogatásai után is - derült ki az Agrárminisztérium közleményéből.

A magyarország kormány megteremtette a feltételeit annak, hogy a mezőgazdasági termelők pénzügyi stabilitásainak növelésére és a termeléshez szükséges pénzügyi források finanszírozására idei esztendőben 322 milliárd forint értékben kerüljön sor előleg- és részfizetésre. A héten 4,5 milliárd forint érkezik a termeléshez kötött anyajuh támogatás címén több mint 5 ezer juhászathoz, valamint 6,5 milliárd forint a tejhasznú tehén támogatás keretében közel 3 ezer szarvasmarhatartó számára.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03