Nagy változások jönnek az MFB agrárhitel-programjában: itt vannak a részletek

Nagy változások jönnek az MFB agrárhitel-programjában: itt vannak a részletek

agrarszektor.hu
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 2023. december 31-ig meghosszabbította három hitelprogramja igénybevételi lehetőségét. Az intézkedés MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020, az MFB Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 konstrukciókat érinti.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az év végéig lesz lehetősége az agrárvállalkozásoknak kamattámogatott forráshoz jutni a Magyar Fejlesztési Bank által meghirdetett hitelprogramokon keresztül. Az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020, az MFB Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 konstrukciókban 4 százalékpontos állami kamattámogatással juthatnak finanszírozáshoz - a szerződött kereskedelmi banki partnereken keresztül - az érdeklődő agrárvállalkozások.

A partnerektől érkezett visszajelzések alapján a határidő hosszabbítása mellett további módosításokra is sor került. A hitelek elszámolásánál a számlák befogadhatósága bővítésre kerül a 180 napon belüli, már kiegyenlített számlákkal; illetve az energia és üzemanyagszámlák befogadhatóságára is lehetőség nyílik. Az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 esetében az igényelhető hitelösszeg is megemelésre került 150 millió forintról 500 millió forintra. A hitelprogramok forrásaira 2023. május 12-től adható be hitelkérelem az MFB-vel szerződött kereskedelmi bankok fiókjaiban.

Az MFB reményei szerint a kamat- és díjtámogatás javítja a hazai agrárvállalkozások versenyképességét. Az igénylés pontos részleteiről és feltételeiről a www.mfb.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

FRISSÍTÉS: Az Agrárminisztérium a nap során kiadott közleményében jelezte, hogy a hitelprogramok keretében az agrárvállalkozások mérettől függetlenül, akár 3 év türelmi idő mellett, legfeljebb hatéves futamidejű forgóeszközhitelt vehetnek fel. A hitelekhez az Agrárminisztérium 60%-os, de legfeljebb 4 százalékpont mértékű kamattámogatást nyújt. Ennek köszönhetően a vállalkozások által fizetendő hitelkamat a jelenlegi hitelfinanszírozási környezetben rendkívül kedvező, várhatóan mintegy 8% körül alakul. A hitelek az MFB Zrt. közvetlen hitelnyújtásában (50 millió forint feletti hitelösszeg) már 2023. május 11-től elérhetőek, míg a hitelprogramokhoz csatlakozott pénzügyi intézményeknél várhatóan napokon belül igényelhetőek lesznek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?