Figyelmeztetik a magyar gyümölcstermelőket: változott a rendelet, ez sokakat érint

Figyelmeztetik a magyar gyümölcstermelőket: változott a rendelet, ez sokakat érint

agrarszektor.hu
2023. május 15-ei hatállyal építési engedély nélkül végezhető építési tevékenységek közé került az állandó, telepített fagyvédelmi szélgép elhelyezéséhez szükséges építmény építése.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A tavaszi fagyok elleni védekezés immáron kulcskérdéssé vált a hazai gyümölcságazat talpon maradása, illetve fejlődése tekintetében. Az utóbbi években egyre nagyobb szerepet kapnak a fagyok elleni védekezésben a légkeverő gépek (szélgépek), különös tekintettel az - egyébként nagyobb teljesítményű és hatékonyabb - betonalapra szerelt, telepített szélgépekre. Mivel egy Magyarországon újonnan megjelenő technológiáról van szó, a szabályozása kiforratlan volt abban a tekintetben, hogy építési engedélyt igényel-e a létesítése vagy sem - írja a FruitVeB.

EZ IS ÉRDEKELHET

A 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról 2023. május 15-ei hatállyal módosításra került, és az 1. melléklet („Építési engedély nélkül végezhető építési tevékenységek”) 34. pontjába bekerült a következő: „34. Állandó, telepített fagyvédelmi szélgép elhelyezéséhez építmény építése.” A rendelkezést beiktatta a 170/2023 (V.12.) Korm. rendelet 17. §, 1. melléklet. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?