Május 31-én lejár a határidő: ezt sokaknak el kell intéznie Magyarországon

Május 31-én lejár a határidő: ezt sokaknak el kell intéznie Magyarországon

agrarszektor.hu
Ahogy az elmúlt években, úgy idén is május 31-ig kell benyújtaniuk felügyeleti díj bevallásukat a hazai élelmiszerlánc szereplőinek. Az adatszolgáltatást célszerű mielőbb megtenni, amihez az elektronikus felület már jelenleg is rendelkezésre áll.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Május végéig nyújthatják be felügyeleti díj bevallásukat az élelmiszerlánc szereplői Magyarországon - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán. A benyújtási felület a hatóság Ügyfélprofil Rendszerében, a Felügyeleti díj menüpontban érhető el, az ügyintézést vállalkozások esetében végezheti meghatalmazott, vagy a cég önálló képviseletére jogosult személy. A teljesítés végső határideje minden kötelezett esetében 2024. május 31-e. 

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidő lejárta után, a bevallási felületen érhetik el az érintettek. A megállapított felügyeleti díj a kiépített központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszer (EFER) segítségével online is kiegyenlíthető.

Az első részlet befizetési határideje 2024. július 31., míg a másodiké 2025. január 31. lesz. 

A felügyeleti díjjal kapcsolatban hasznos információk az alábbi oldalon találhatók. A bevallással kapcsolatos kérdésekben a Nébih Ügyfélszolgálata az alábbi elkülönített csatornákon áll az ügyfelek rendelkezésére:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?