Az élelmiszeripari boltok forgalma 0,4 százalékkal nőtt februárhoz képest

agrarszektor.hu
Idén márciusban a kiskereskedelmi forgalom volumene 0,9 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit, az év első negyedévében stagnálás volt megfigyelhető - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelemben 2012 márciusában 645,2 milliárd forint, az első negyedévben 1758,7 milliárd forint értékű forgalom realizálódott. Az egy hónappal korábbihoz mérten - a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint - a kiskereskedelmi forgalom volumene 0,5 százalékkal növekedett.

A márciusi növekedésben meghatározó szerepet játszott, hogy a forgalom közel feléért felelős élelmiszer- és élelmiszer jellegű üzletek eladásai növekedtek, mialatt az üzemanyagtöltő állomások értékesítésének visszaesése folytatódott.

Az élelmiszeripari boltok forgalma 0,4 százalékkal emelkedett 2012 februárjához képest, a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelem ennél nagyobb mértékű havi növekedést produkált (0,9 százalék) - ismertette a KSH adatait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Az üzemanyagtöltő állomásokon 0,7 százalékkal csökkent a forgalom az előző hónaphoz viszonyítva.

Az Eurostat jelentése szerint az eurózóna államaiban az előző év azonos időszakához képest a kiskereskedelmi forgalom volumene 0,2 százalékkal esett vissza, "vagyis ebből a szempontból hazánk jobban teljesített az euróövezetnél" - írta közleményében az NGM.

Az EU 27 átlaga 1 százalékos bővülést produkált, vagyis hasonló mértékű volt az átlagos emelkedés, mint hazánkban. Legfőbb kereskedelmi partnerünk Németország kiskereskedelme 0,3 százalékos növekedést produkált. A régióban Bulgáriánál (-1,8 százalék), Szlovéniánál (-0,5 százalék) és Szlovákiánál (0,1 százalék) jobb teljesítményt nyújtott hazánk a kiskereskedelmi forgalom tekintetében 2012 márciusában - olvasható az NGM közleményében.

 

forrás: MTI/Hvg.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?