2020. október 28. szerda Simon, Szimonetta

Hírek - Agrárpénzek

Büntetett a hatóság - Sokat fizet az Aldi

Csaknem 50 millió forintos bírsággal sújtotta az ALDI Magyarország Kereskedelmi Bt.-t a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az áruházláncot azért büntették, mert későn fizetett beszállítóinak és ellenszolgáltatás nélküli, fix járulékot kért partnereitől.
 
 

A NÉBIH 47 millió forintos termékpály-felügyeleti bírságot szabott ki az Aldira  tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt - jelentette be az MTI szerint Zsigó Róbert, az agrártárca élelmiszerlán-felügyeletért felelős államtitkára. A NÉBIH szakemberei a tavaly kezdődött, több hónapig elhúzódó vizsgálat során a beszállítói számlák közel húsz százalékát tételesen ellenőrizték.

A vizsgált számlák 70 százaléka azt erősítette meg, hogy az ALDI csak az áruátvételt követő 30 napon túl fizette meg a termékek ellenértékét, ez pedig ellentétes a tisztességtelen fogyasztói magatartás tilalmáról szóló törvény előírásaival - közölte Zsigó Róbert. Emelett a német székhelyű áruházlánc fix jutalékot fizettetett a beszállítóival anélkül, hogy konkrét eladási forgalmat, vagy növekvő termék forgalmat kínált volna - tette hozzá.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu