2021. április 10. szombat Zsolt

Hírek - Agrárpénzek

Elszabadultak az árak az árutőzsdén

A legnagyobb mennyiségben a takarmánykukoricát vásárolták a Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában az április 1-7. közötti öt tőzsdenapon is. A többi áru forgalma lényegesen kisebb volt a szekcióban.
 
 

A malmi búzára 28, a takarmányárpára és a napraforgóra 10-10, valamint az új típusú takarmánybúzára 6 ügyletet kötöttek, míg kukorica esetében 200 feletti volt a kontraktusszám – olvasható az Agrárgazdasági Kutatóintézet elemzése a mmgonline-on.

Az előző hetihez képest élénkebb kereslet több termény határidős árára pozitívan hatott: az ótermésű (májusi lejárat) malmi búzáért tonnánként 400, az újtermésűért (augusztusi, szeptemberi lejárat) 2000 forinttal fizettek többet a vásárlók, mint egy héttel korábban. Az új típusú takarmánybúzánál 200-3000 forintos, a takarmánykukorica esetében 1400-3350 forintos értéknövekedés történt. A takarmányárpát 200 forinttal jegyezték magasabban, míg a napraforgómag tonnánként 1000- 3000 forinttal került többe, mint egy héttel korábban.

A nemzetközi piacokon a kukorica havi jegyzése 300 USD/tonna fölé emelkedett a vizsgált napokban, új rekordot érve el ezzel, miután az USA a vártnál jóval alacsonyabbnak becsülte az USA kukoricakészleteit.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu