2021. február 28. vasárnap Elemér

Hírek - Agrárpénzek

Európa keleti fele összefogott egy jobb Közös Agrárpolitikáért

A litvániai Vilniusban tartották soron következő ülésüket a Három Tenger Régió agrárszervezetei. A bolgár, cseh, észt, lengyel, lett, litván, magyar és szlovák szakemberek az európai uniós agrárpolitika jövőjéről folytattak megbeszéléseket. Közös nyilatkozatukban kiálltak a fiatal gazdák támogatása és a termelők együttműködésének ösztönzése mellett.
 
 

A cseh, észt, lengyel, litván, magyar és szlovák agrárkamarák, a Bolgár Nemzeti Gabonatermelők Szövetsége, a lettországi mezőgazdasági szervezetek, az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának (DG-AGRI) képviselői 2019. december 5-6-án a litvániai Vilniusban tartották soron következő, 6. ülésüket. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát Losó József, a köztestület Élelmiszer-feldolgozási osztályának elnöke képviselte az eseményen, amelyet Andrius Palionis, a litván mezőgazdasági miniszter is megtisztelt jelenlétével.

A Három Tenger Régió agrárszervezeteinek találkozóján a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőjéről tanácskoztak. Nyilatkozatban rögzítették, hogy érdekeik érvényesítése céljából összehangolják tevékenységüket a 2020-2027 közötti európai uniós agrárpolitika kereteinek és pénzügyi forrásainak kialakítása során. A résztvevők hangsúlyozták, hogy a 2020 utáni KAP egyik fő prioritásának a fiatal gazdák támogatásának kell lennie, és további lépések szükségesek az agráriumba újonnan belépők segítésére. Felhívták a figyelmet arra is, hogy ösztönözni kell a mezőgazdaság szereplői közötti együttműködést, ennek előmozdítására beruházásösztönző intézkedéseket szorgalmaznak a KAP keretei között.

Címlapfotó: shutterstock

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu