Montpellierbe költözött a Nemzetközi Agrárkutatások Központja, a CGIAR

agrarszektor.hu
Európai városba, a francia Montpellier-be költözött a Nemzetközi Agárkutatások Központja, a CGIAR. Az eddig washingtoni székhelyű csoport munkáját 64 ország. különböző nemzetközi szervezetek, magánalapítványok és az Európai Unió is támogatja.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szervezet lényegében 15 nemzetközi tudományos központ munkáját segíti és koordinálja pénzügyi forrásait felhasználva, valamint tematikus programokat indít, lefedve a világ nagy régióit. Együttműködik a legtöbb ország agrárkutatási rendszerével, célja a lakosság élelmezésbiztonságának segítése, a szegénység csökkentése többek közt a helyi mezőgazdaság, állattenyésztés és növénytermesztés felülvizsgálatával -  számol be a kormány.hu.

A szervezet központjának európai városba költöztetésével, illetve annak nemzetközi, jogi státuszának elfogadásával kapcsolatos szerződést elsőként Franciaország és hazánk írta alá a francia G20-elnökség Montpellierben megrendezett agrárkutatási konferenciáján. Ennek oka a francia külügyminisztériummal ápolt kiváló kapcsolatunk, melynek köszönhetően más országoknál jó fél évvel korábban értesültünk a fejleményekről.

Francia részről Henri de Raincourt együttműködésért felelős miniszter, magyar részről Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter felkérése alapján dr. Trócsányi László nagykövet írta alá a dokumentumot.

Mivel a CGIAR megkerülhetetlen szereplője az agrárkutatásoknak, így az egyezménnyel hazánk is komoly előnyökhöz juthat a fejlesztő célú kutatások tekintetében

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?