2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Agrárpénzek

Most mindenki megtudhatja, nyert-e Lázárék pályázatain

Megkezdte a támogatói okiratok és értesítések kiküldését a Miniszterelnökség azoknak a gazdálkodóknak, akik agrár-környezetgazdálkodási (akg), illetve ökológiai gazdálkodási támogatásokra pályáztak a Vidékfejlesztési Programban (VP).
 
 

Folyamatosan kapják meg a támogatói okiratokat, illetve az értesítéseket a következő napokban azok a termelők, akik még tavaly akg, illetve ökológiai támogatási pályázatokat nyújtottak be – közölte a Miniszterelnökség. A Vidékfejlesztési Program irányító hatóságaként működő tárca ugyanis megkezdte a dokumentumok kiküldését.

Mint ismert, a Lázár János vezette minisztérium 2015. október 7-én jelentette meg az első pályázati felhívásokat az agrár-környezetgazdálkodási kifizetésről és az ökológiai gazdálkodás támogatásáról. A 158,6 milliárd forintos akg-s, illetve az 51,5 milliárd forintos ökológiai felhívásra december 31-ig lehetett benyújtani a támogatási igényeket.

Az ökológiai gazdálkodási felhívás keretösszege – amely a korábbi időszakhoz képest jelentősen növekedett – a beérkezett kérelmek alapján elegendőnek mutatkozik a beadott támogatások finanszírozására – közölte a Miniszterelnökség. Az akg-nél azonban a tárca szerint a támogatási keretösszegre több mint kétszeres túligénylés érkezett, míg a pályázatok befogadását és feldolgozását végző MVH korábban csaknem háromszoros túligénylésről adott tájékoztatást. A Miniszterelnökség közleménye ugyanakkor nem részletezte, hogy a minisztérium milyen ponthatárokat állapított meg az akg-támogatásba vonható termelők körének meghatározásához.Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben