2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Agrárpénzek

Revizorok a Nagybani Piacon

Négy tonna zöldség megsemmisítése, valamint több mint 2 millió 300 ezer forint bírság az eredménye annak a Budai Gyula vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár koordinálásával csütörtökre virradóan végrehajtott újabb összehangolt hatósági razziának, amelyet a Budapesti Nagybani Piacon tartottak - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel.
 
 

A szerda este 11 órától csütörtök hajnalig tartó ellenőrzésen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatósága a NAV Közép-magyarországi Regionális Adóigazgatóságával, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és a Készenléti Rendőrséggel együtt végzett átfogó vizsgálatot a Budapesti Nagybani Piacon. Az ellenőrzés a burgonyára, a hagymára, a répára és a tojásra terjedt ki. A pénzügyőrök 153 teherautót vizsgáltak át. A NAV adórevizorai 42 helyszíni ellenőrzést kezdeményeztek. Ők elsődlegesen az áruk eredetét vizsgálták, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentésének jogszerűségét ellenőrizték. Az eljárások között egy próbavásárlás is szerepelt a nagybani piac egyik vendéglátóhelyén.

A Nébih munkatársai a helyszínen tapasztalt jogsértések miatt összesen több mint 4 tonna burgonya és szelídgesztenye megsemmisítését rendelték el. Ezzel egyidejűleg összesen több mint 9 tonna burgonya, vöröshagyma, koktélparadicsom, datolya és csemegeszőlő zárolását is elrendelték. A Nebih munkatársai által kiszabott bírság várható összege több mint 2 millió 300 ezer forint - olvasható a közleményben.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben