Ez jó hír mindenkinek! - Kitolják a fontos határidőt

agrarszektor.hu
Várhatóan egy héttel tovább, május 23-ig nyújthatják be szankciómentesen idei egységes agrártámogatási kérelmeiket a gazdálkodók. Ennél nagyobb hosszabbításra nincs lehetőség, mert a túlzott határidő-módosítás az őszi előlegfizetéseket kockáztatná.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Európai Bizottság néhány tagállam kérésére az idén is lehetővé kívánja tenni, hogy az egységes agrártámogatási kérelmek szankciómentes benyújtási határidejét meg lehessen hosszabbítani - mondta az MTI-nek Gyuricza Csaba, a kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke. Várhatóan maximum egy hónapos hosszabbítást tesznek lehetővé, de ennek jogi részleteit még nem dolgozták ki.

Magyarország élni kíván a bizottság kínálta lehetőségekkel, de a határidőt legfeljebb egy héttel hosszabbítanánk meg. Ez azt jelentené, hogy a május 17-i eredeti időpontról május 23-ra módosulna a szankciómentes beadási határidő. A hivatal szerint egyhónapos hosszabbításra nálunk nincs lehetőség, mert a túlzott határidő-módosítás az októberi támogatási előlegfizetéseket kockáztatná.

Az idén május 1-jéig mintegy 61 ezer egységes kérelmet nyújtottak be az MVH-hoz, és ez valamivel kevesebb a tavalyinál - közölte Gyuricza Csaba. Mivel a beadási határidő várhatóan változik, az egységes kérelmekhez kapcsolódó egyéb időpontok is módosulnak.

Az idén 32 jogcímen lehet támogatásokat igényelni. A hivatalnál 170-172 ezer kérelem beérkezésére számítanak, ebből megközelítőleg 50 ezer lesz az egyszerűsített kérelem. A 2016-ban igényelhető támogatási összeg 410-420 milliárd forintot tesz ki összességében, és ez hasonló az előző évihez.

Az idén kiutalható támogatásokból a hivatal eddig mintegy 373 milliárd forintot fizetett ki a jogosult gazdálkodóknak. A fennmaradó 40-45 milliárd forint körüli összeget június 30-ig, a végkifizetés végső határidejéig fizetik ki - mondta Gyuricza Csaba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?