Kubota® M5002 narrow traktorok   – a szőlészetek és gyümölcsösök  hatékony erőgépei

Kubota® M5002 narrow traktorok – a szőlészetek és gyümölcsösök hatékony erőgépei (x)

PR
A Kubota az M5001 szériájának sikerei után szintet lépett és megalkotta az M5002 szériát, mely kiváló megoldásokat nyújt a növénytermesztők igényeire. Ez az új széria kifejezetten arra a célra lett kifejlesztve, hogy szőlőültetvényekben, gyümölcsösökben dolgozzon, valamint olyan helyeken, amelyek keskeny, alacsony profilú traktorok használatát igénylik.

Az M5002 Narrow  széria kiemelkedik a tömegből kiváló specifikációival, kényelmével, könnyű kezelhetőségével és nagy teljesítményével még az igazán nehéz munkakörülmények között is.

Ez az új traktorszéria 4 hengeres Kubota motorokkal van felszerelve, melyek megfelelnek az EU Stage V károsanyag-kibocsátási szabványoknak, és öt motorteljesítményszinttel rendelkeznek 74 és 115 lóerő között. A traktorok biztosítják a szükséges teljesítményt minden termőföldi, udvari és szállítási munkához.

Az üzemanyagtartály lenyűgöző, 76 literes űrtartalma ideális a hosszú munkaórákhoz anélkül, hogy meg kellene állni tankolni.

Mik a Kubota® M5002 Narrow-k előnyei?

Maximális teljesítményre optimalizálva

Az M5002N széria két különböző motorháztető kialakítással rendelkezik. A fülkés változat kiváló választás a szőlőültetvényekhez, remek kilátással az első tengelyre.

Az M5002N motorházteteje alatt valódi csúcstechnológia rejtőzik. Pontosabban, az SCR rendszer, a dízel részecskeszűrő (DPF) és a dízel oxidációs katalizátor (DOC) kombinációja tökéletesíti az üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mennyiségét, miközben csökkenti a karbantartási költségeket is.

Alacsonyabb fogyasztás és karbantartási költségek

Megduplázódott a tisztítási intervallum, ami így már akár 6000 óra is lehet, ezáltal felére csökkent a karbantartásra fordítandó idő.

Hengerenként négy szelep és a központi közvetlen befecskendező rendszer (E-CDIS) optimalizálja a keringetési szintet az ideális üzemanyag-levegő keverék létrehozásához. Ez alacsony fogyasztást és minimális zajszintet eredményez a nagy teljesítmény és tisztább károsanyag-kibocsátás mellett.

Az M5002N karbantartása gyors és egyszerű. Az egyrészes motorháztetőnek köszönhetően minden karbantartási pont könnyen elérhető, és nincs szükség semmilyen szerszámra.

Nagy hűtőrács biztosítja a levegő bejutását a radiátorba, amelyet egy könnyen tisztítható védőburok óv a szalmával való szennyeződéstől. Az eredmény az optimális hűtési teljesítmény.

Van még valami, ami garantáltan haszonként mutatkozik: a motor-olajat csak 500 üzemóránként kell cserélni.

Lenyűgöző fordulékonyság és erő

A Kubota M5002 Narrow széria kétféle sebességváltóval is elérhető; az egyik 18 előre- és 18 hátramenettel rendelkezik, a másik pedig a még sokoldalúbb és még kényelmesebb Dual Speed sebességváltó, amellyel egy gombnyomással megduplázhatja az egyes fokozatokat, így elérve 36 előre- és 36 hátramenetet. Mindkét opció fel van szerelve elektrohidraulikus váltókarral és bi-speed kanyarodási funkcióval.

A kúpkerekes hajtóművel ellátott első tengely és a lenyűgöző 55°-os kormányzási szög egyedülálló kormányozhatósággal ruházza fel az M5002N-t. Ez teszi a traktort ideálissá szűk helyeken végzett munkákhoz.

A nehéz súlyok könnyed és biztonságos emelése érdekében az új Kubota M5002 Narrow széria erőteljes hidraulikus rendszerrel lett felszerelve, mely akár 69 l/perc kapacitást is képes biztosítani, ami elengedhetetlen a hatékonyság és a teljesítmény növeléséhez. Sőt, a II. kategóriás hárompontos vonószerkezetének köszönhetően az M5002 Narrow széria akár 2300 kg-os terheket is képes felemelni.

A Kubota M5002 Narrow széria hidraulika rendszere két független áramlásszabályozású hidraulika szeleppel rendelkezik alapfelszereltségként. Ez akár hét hidraulikus szelepre is bővíthető elöl és hátul (négy mechanikus, valamint három elektrohidraulikus). Ez lehetővé teszi több feladat egyidejű elvégzését az első, középső és hátsó munkagépekkel.

Sorok között, például gyümölcsösökben vagy szőlőültetvényekben végzett munka során a mozgékonyság és kormányozhatóság a jó traktor ismertetője. Az M5002 Narrow széria kiváló manőverezőképessége, stabilitása és biztonságossága – az első tengely kéthengeres, hidraulikus felfüggesztésének köszönhetően – ezeknél a növényeknél az első számú választássá teszi. A széria újdonságai közé tartozik az első tengely felfüggesztése, amely különböző üzemmódokban állítható a gazda preferenciáinak és igényeinek megfelelően. Ez könnyedén végrehajtható két egyedi gombbal.

A legjobb beállítás kiválasztása minden szituációban hatékonyabbá és kényelmesebbé teszi mind a szántóföldi munkát, mind a közúti közlekedést, miközben csökkenti a traktor alkatrészeinek mechanikai igénybevételét. A másik gomb számos tényező, például az első tengely terhelése, a traktor sebessége és a talajviszonyok alapján állítja be a felfüggesztés lengéscsillapítását.

Kényelmes és tágas fülke, minden irányba remek kilátással

A földeken töltött hosszú munkanapokat szem előtt tartva a Kubota egy tágas, síkpadlós vezetőfülkét tervezett, kiváló kilátással minden irányba. Ezenfelül a fülke elrendezése is optimális, a keze­lőszervek kényelmesen elérhetők, így kellemes, produktív munkavégzést és teljes koncentrációt tesz lehetővé, bármi legyen is az éppen aktuális feladat.

Biztonságot nyújt

A vezetőfülke felszerelhető CAT IV szűrőkészlettel az UNI EN 15695-1:2018 szabványnak megfelelően. A nagy teljesítményű fül­keszellőztető rendszer tanúsított aktívszén-szűrőjével megbízható védelmet nyújt a növényvédő szerek ellen, amelyeket gyakran gyümölcs- és szőlőültetvények kezelésére használnak.

5 év gyári garancia a nyugodt munkavégzésért

A Kubota 5 év vagy 3000 üzemóra garanciát vállal a M5002N gépeire is. Ez biztonságot jelent a munkavégzésben és a vásárlás döntésénél egyaránt.

Az új KUBOTA M5002 Narrow traktorok elérhetőek KÉSZLETRŐL a Két-KATA Kft.-nél, a Kubota magyarországi forgalmazóinál.

Amennyiben több információt szeretne erről a kiváló termékről, kattintson oldalunkra, vagy keresse szakértőinket az alábbi elérhetőségeinken. 

Két-KATA Kft., 2118 Dány, Zöld út 20., Telefon: +36-28/465-053, Facebook, YouTube, E-mail: info@ketkata.hu

(x)

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?