Akadnak még fejlesztések az állattenyésztésben

agrarszektor.hu
Megkétszerezte baromfinevelő kapacitását az Agro-Cikó Kft.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Százhúszmillió forintos beruházással megkétszerezte baromfihizlaló kapacitását az Agro-Cikó Kft., amely 95 ezer férőhelyesre bővítette cikói telepét - mondta a Tolna megyei cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Jordán András tájékoztatása szerint a beruházást az állattartó telepek korszerűsítésére meghirdetett pályázat keretében, 40 százalékos európai uniós támogatással valósították meg.

A 2011-ben 180 millió, 2012-ben 235 millió forintos árbevételt elért cég teljes egészében a bátaszéki Bát-Grill Kft.-nek - az Agro-Cikó Kft. százszázalékos tulajdonosának - értékesíti az állatokat - mondta az ügyvezető. A Cikón előállított csirkék 2014-től a bátaszéki üzemben feldolgozott mennyiség tíz százalékát adhatják. Az ügyvezető, aki egyben a Bát-Grill Kft. kereskedelmi igazgatója, azt is elmondta: a bátaszéki anyacég árbevétele és az ott feldolgozott mennyiség is évről évre nő.

Ismertetése szerint a húsipari cég 2011-ben 8120, 2012-ben 8505 tonna csirkét dolgozott fel, az idei mennyiség várhatóan 9500 tonna lesz. Mint mondta, a kft. kizárólag magyar termelőktől vásárol csirkét, és az üzemben évente több mint hárommillió állatot dolgoznak fel.

A cég 2011-es 2 milliárd 656 millió forint nettó árbevétel után 2012-ben 3 milliárd 6 millió forintot ért el, az idei várható árbevétel 3,5 milliárd forint lesz, eközben pozitív eredményre számítanak.

Az elmúlt két év növekedése a külföldi piacoknak köszönhető, jelentősen nőtt a társaság értékesítése Ausztriában és Romániában. A belföldi értékesítés stagnál - mondta a kereskedelmi igazgató, aki úgy vélte, a hazai piacon azok a feldolgozók, amelyek áfával növelt áron szállítanak, hátrányban vannak az adót nem érvényesítő piaci szereplőkkel szemben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?