Máris behódoltak a láncok a tejes gazdáknak?

agrarszektor.hu
Máris növekedett a magyar tejtermékek aránya a kereskedelmi láncokban a múlt heti tejdemonstráció nyomán. A piaci szereplők ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy a tiltakozásokat kiváltó importot nem lehet teljes mértékben kizárni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tejtermelők múlt heti demonstrációját követően már több áruházláncnál is kedvező változások indultak el a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács tapasztalatai szerint - közölte Mélykuti Tibor, a szakmaközi szervezet elnöke az MTI-vel. A terméktanácsi tag kiskereskedelmi láncoknál - a CBA, a Tesco, az Auchan és a Penny Market - több magyar termék lett a kínálatában, de például a Sparnál - amely nem tagja a szakmaközi szervezetnek - szintén kedvező folyamat indult el. Ez a cég ugyanis már nem kínál vevőinek import UHT tejet, csak belföldit.

Azokkal a kereskedelmi láncokkal, amelyek tagjai a terméktanácsnak, korábban már egyeztetett a szakmaközi szervezet arról, hogyan lehet növelni a magyar tej és tejtermékek kínálatát, például az UHT tej esetében. Az alacsony áron beszerezhető importot ugyanakkor nem lehet teljesen kizárni az üzletek kínálatából - jegyezte meg a szervezet elnöke.

Mint ismert, a tejtermelők a múlt kedden több helyen tartottak félpályás útlezárásokat. A gazdálkodók a budaörsi Metrónál, a Coop-csoporthoz tartozó pécsi Mecsek Füszért Zrt.-nél és a tejtermékimporttal foglalkozó nagytarcsai Foltin Globe Kft.-nél szerveztek tiltakozó megmozdulásokat. A szakmaközi szervezet elnöke szerint a demonstráció felháborodást váltott ki az érintett piaci szereplőknél.

A tiltakozást a tejtermelők a számukra kedvezőbb piaci feltételek biztosítása érdekében szervezték, a magyar piacon megjelenő nagy mennyiségű import ellen. A magyar piacot leginkább a külföldről behozott ultrapasztőrözött, UHT tej, valamint a félkemény sajtoknál tapasztalható nagy mennyiségű behozatal zavarja.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?