Az egész unióban betiltanák a ketreces állattartást

agrarszektor.hu
Betiltaná a haszonállatok ketrecben tartását egy polgári kezdeményezés az Európai Unióban (EU). Ahhoz, hogy az Európai Bizottság érdemben foglalkozzon az üggyel, a szervezőknek egy éves alatt legalább egymillió aláírást kell összegyűjteniük. Egy felmérés szerint tíz EU-s állampolgárból kilenc fontosnak tartja a haszonállatok jólétét.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Súlyos egészségügyi és jóléti problémákat okoz egyes vélemények szerint az ipari állattenyésztésben alkalmazott ketrecek használata, ahol összezsúfolva nevelik a haszonállatokat - írja a www.euractiv.com. A ketrecben tartás betiltására a mai helyzet ellen tiltakozók az Európai Bizottsághoz nemrég új polgári kezdeményezést juttattak el, amelyet "End the Cage Age"-nek neveztek el. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. A konferencia kiemelten foglalkozik a hazai állattenyésztés támogatási és fejlesztési lehetőségeivel, illetve a több ágazatot is kritikusan érintő állattegészségügyi helyzettel. Ha első kézből szeretne tájékozódni a legfontosabb információkról, ne hagyja ki a siófoki kétnapos Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

A kezdeményezés célja, hogy a ketreces állattartást tiltsák be egész Európában. A szervezők szerint az ipari méretű állattenyésztés káros hatással van a környezetre, az állatok jólétére és a kistermelők megélhetésére is. 

Az "End the Cage Age" kezdeményezést népszerűsíteni kívánják az uniós tagállamokban, mert a következő egy évben több mint egymillió aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Európai Bizottság érdemben foglalkozzon az üggyel. Amint azt a legfrissebb, állatjólétről szóló közvélemény-kutatás is kimutatta, tíz uniós polgárból több mint kilenc fontosnak tartja a tenyésztett állatok jólétét - érvelnek a szervezők.

Állattenyésztési vélemények szerint ugyanakkor az uniós szabályozás ma is komoly előírásokat tartalmaz az állatok jólétére vonatkozóan. A baromfitermelésben például olyan feljavított ketreceket kell alkalmazni, amelyek a korábbiaknál sokkal jobban szolgálják az állatok kényelmét. A tagállamok - így Magyarország is - állatjóléti támogatásokat is nyújthatnak a gazdálkodóknak, ha fokozottan betartják az állatjóléti követelményeket.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02