Méneskoordinációs bizottságunk is lesz

agrarszektor.hu
Újraindulnak a lótenyésztési kutatások Herceghalomban - derült ki a szerdán tartott lótenyésztési tudományos konferencián a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézetében. A "Fenntartható-e eredményesen a magyar lótenyésztés?" címmel rendezett tanácskozáson Dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója úgy fogalmazott, hogy egy olyan témakörről van szó, amely már évszázadok óta foglalkoztatja az agrártársadalmat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

"Napjainkban  olyan időszakot élünk, amikor tudunk is érdemlegesen tenni azért, hogy egy nagyot lépjünk előre a hazai lovas ágazat érdekében és annak tudományos hátországának fejlesztésében" - hangsúlyozta a főigazgató a tanácskozáson. Nincs olyan ország, amelyik úgy ér el az agrárium bármely területén eredményeket, sikereket, hogy azok ne az innovációra, ne a tudomány legújabb eredményeire épülnének. A cél nem lehet más most sem, minthogy a magyar lótenyésztés újra sikertörténetté kerekedjen, ezért a NAIK ÁTHK-ban több évtized után az idén újraindulnak a lótenyésztést érintő kutatások - folytatta a szakember.


Ennek a munkának az egyik fontos része a NAIK ÁTHK által megálmodott méneskoordinációs bizottság életre hívása, amelynek pontosan az a küldetése, hogy a kutatás világa megkapja azokat az impulzusokat az ágazati szereplők részéről, amelyek alapján a gyakorlatban hasznosuló, a jövőben az ágazat számára profitáló eredmények érhetőek el magyar tudásra alapozva. Az intézményi háttérről szólva a főigazgató elmondta, hogy a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában is a legnagyobb agrárkutatási hálózat. Napjainkban pedig már egy - ezidáig példátlan - integrált rendszer létrehozása zajlik a NAIK égisze alatt. Ebben a munkában a lovas ágazatnak is fontos szerep jut, az ezt támogató, segítő gyakorlati agrárkutatás életre keltése pedig kiemelt fontossággal fog bírni Herceghalomban.

Forrás: NAIK

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?