Elbukott a DNS-teszten a birkagyilkos

agrarszektor.hu
Ma Németország területén 52 farkasfalkát és 3 magános példányt tartanak nyilván. Valószínűnek tűnt, hogy most is ezek egyike ölte le a 22 birkát a Baden-Württemberg tartományi Tübingen közelében. Mint a DNS-teszt bebizonyította: a farkasok ártatlanok.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A vérengzés április végén történt a németországi Baden-Württemberg tartományban. 22 birka pusztult el egy ismeretlen vadállat fogaitól. Sokáig azt hitték, megint egy farkas csapott le a nyájra. Az utóbbi egy évben ez már-már mindennapos hírnek számít Németországban, hiszen mostanra már 52 farkasfalka portyázik az országban.  Ez alkalommal mégis ártatlannak bizonyultak az ordasok.

A sorozatgyilkos februárban lépett akcióba: újra és újra széttépett egy-egy birkát. Igazi mészárszéket rendezett azonban április 24-én, amikor egyszerre 22 állatot ölt le, illetve sebesített meg életveszélyesen. A freiburgi erdészeti kutatási intézet igazságügyi szakértője kezdettől fogva kutyára gyanakodott, de a környék feldühödött állatttartói a farkasok kilövését követelték. A Senckenberg Intézetben elvégzett DNS-teszt azoban kimutatta, hogy a szakértőnek igaza van: egy kutya tehet az állatok haláláról. A fajt ugyan meg tudták határozni a DNS-teszten, de a fajtát már nem sikerült. A farkasokat "felmenették", és a rendőrség lezárta a nyomozást.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?