Elbukott a DNS-teszten a birkagyilkos

agrarszektor.hu
Ma Németország területén 52 farkasfalkát és 3 magános példányt tartanak nyilván. Valószínűnek tűnt, hogy most is ezek egyike ölte le a 22 birkát a Baden-Württemberg tartományi Tübingen közelében. Mint a DNS-teszt bebizonyította: a farkasok ártatlanok.

A vérengzés április végén történt a németországi Baden-Württemberg tartományban. 22 birka pusztult el egy ismeretlen vadállat fogaitól. Sokáig azt hitték, megint egy farkas csapott le a nyájra. Az utóbbi egy évben ez már-már mindennapos hírnek számít Németországban, hiszen mostanra már 52 farkasfalka portyázik az országban.  Ez alkalommal mégis ártatlannak bizonyultak az ordasok.

A sorozatgyilkos februárban lépett akcióba: újra és újra széttépett egy-egy birkát. Igazi mészárszéket rendezett azonban április 24-én, amikor egyszerre 22 állatot ölt le, illetve sebesített meg életveszélyesen. A freiburgi erdészeti kutatási intézet igazságügyi szakértője kezdettől fogva kutyára gyanakodott, de a környék feldühödött állatttartói a farkasok kilövését követelték. A Senckenberg Intézetben elvégzett DNS-teszt azoban kimutatta, hogy a szakértőnek igaza van: egy kutya tehet az állatok haláláról. A fajt ugyan meg tudták határozni a DNS-teszten, de a fajtát már nem sikerült. A farkasokat "felmenették", és a rendőrség lezárta a nyomozást.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. június 3. 11:06