Megbukott a DNS-teszten a tolvaj, mármint a borjú DNS-tesztjén

Megbukott a DNS-teszten a tolvaj, mármint a borjú DNS-tesztjén

agrarszektor.hu
Először fordult elő az Egyesült Királyságban, hogy a rendőrség egy ellopott üszőborjú DNS-vizsgálati eredményeit használta fel bizonyítékként egy büntetõügyben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 3000 fontot (1,2 millió forintot) érő üszőborjú nyom nélkül eltűnt a legelőről, majd az egyik szomszédos gazdaságban bukkant fel. Ismerősnek látszott ugyan, de már más volt az azonosítója. Azt hogy lopott, végül a DNS-minta tudta igazolni.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

"Összehasonlítottuk a borjú vérmintáját a károsult gazdaságban lévő tehenek vérmintáival, és sikerült igazolnunk a származási kapcsolatot az állatok között." Ez az első eset, hogy az Egyesült Királyságban egy lopott állat DNS-vizsgálata támasztott alá egy bűncselekményt. A tények súlya alatt megtört az elkövető, és bevallotta, hogy ő tulajdonította el a borjút a szomszéd gazdaságból február 3-án.

A hír február 5-én jelent meg a farminguk.com oldalán. Számunkra talán még a vizsgálati módszernél is csodálatosabb az, hogy ügyben eljáró nyomozó amiatt szabadkozik, hogy "ennyire elhúzódott ez a bonyolult bizonyítási eljárás". Hozzátette: DNS-vizsgálat nélkül nem tudták volna bebizonyítani, hogy melyik gazdaságban született a borjú.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?