2023. március 22. szerda Beáta, Izolda

Csúnyán lebuktak a Tiszán fosztogató orvhalászok: súlyos büntetésre számíthatnak

MTI
Vádemelést javasoltak a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei a nyomozás lezártával két tiszaburai orvhalásszal szemben, aki idén januárban a tilalom ellenére kifogott egy nagyméretű szürkeharcsát a folyóból és eladásra kínálta egy halétteremnek - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A közlemény szerint a két férfi Kiskörénél, a Tisza folyó 392-es folyamkilométerénél 2021. január 23-án egy 56,5 kilogrammos, 212 centiméteres szürkeharcsát fogott ki.A kifogott halat telefonon eladásra kínálták egy halétteremnek, azonban a rendőrök a vendéglőnél tetten érték a feltételezett elkövetőket és előállítottak őket. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szürkeharcsa 2020. december 1. és 2021. február 28. között fogási tilalom alá eső halfaj. A hal eltulajdonításával a terheltek 139 ezer 857 forint kárt okoztak egy sporthorgász kht.-nek - tudatta a rendőrség. A nyomozás során az igazságügyi halászati szakértő megállapította, hogy a kifogott - hozzávetőlegesen 60 éves - szürkeharcsán található sérülések úgynevezett gereblyéző horgászati módhoz készített eszköztől származtak, ami tiltott halfogási eszköznek és eljárásnak minősül. Ezért a gyanúsítottaknak nemcsak lopás, hanem orvhalászat miatt is felelniük kell - közölték.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?