Orvhalászokat fogtak a balatoni halőrök: volt, amelyik inkább menekülni próbált

agrarszektor.hu
Orvhalász duót csíptek fülön hétfő este a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei a Nyugati-övcsatorna balatonmáriafürdői szakaszán. A halőrök megjelenésére az egyik orvhalász a csatornába ugrott, és úszva próbált meg menekülni, de végül nem járt sikerrel.

Egészen rendhagyó szökési kísérletnek lehettek tanúi a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei a Nyugati-övcsatorna balatonmáriafürdői szakaszán, íra meg az Infostart a Balatonihal.hu információi alapján. A Keszeg utcai híd és a 7-es út hídja közötti szakaszon a halőrök már korábban felfigyeltek a jómadarakra, ezért megszervezték a tettenérést. A két férfi hétfő este 10 óra előtt nem sokkal a csatorna két partjáról egy hálót húzott keresztbe a vízen. Az egyik férfi a csatorna keleti partjáról vödörből eresztette át a hálót, melyet társa a nyugati oldalra egy horgászbot segítségével húzott át. A halőrök végignézték az alapos munkát, kivárták amíg az orvhalászok a hálót megfelelően rögzítik és csak azután vonták őket ellenőrzés alá.

A halőrök legnagyobb meglepetésére az egyik lebukott orvhalász a csatornahídról a vízbe vetette magát, és úszva próbált meg elmenekülni, de nem járt sikerrel. A halőrök ezután a Marcali Rendőrkapitányságra szállították a két férfit, akik ellen a rendőrség orvhalászat miatt eljárást is indított. A bizonyíték egy 23 méter hosszú, hosszú és 4 méter magas, 10x10 centiméteres lyukakkal rendelkező háló volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?