Fontos változás jön a szalmonella elleni védekezésben: ősszel érkezik az új határozat

Fontos változás jön a szalmonella elleni védekezésben: ősszel érkezik az új határozat

agrarszektor.hu
Október-novemberre várható a bizottsági határozat az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolásának finanszírozásáról. Többek között változik majd a szalmonella elleni védekezés költségelszámolása is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az "egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, az ellenük való védekezésre és figyelemmel kísérésükre irányuló nemzeti programok 2021. évi finanszírozásának szabályairól" szóló rendelethez kapcsolódó európai bizottsági határozat elfogadása október-november körül várható az Európai Bizottságtól kapott tájékoztatás szerint - írja a Baromfi Termék Tanács (BTT). A bizottsági határozat visszamenőleges hatályú lesz a 2021-es naptári évre, ennek megfelelően a támogatásokat a miniszteri rendelet megjelenését követően a teljes idei évre (visszamenőlegesen az év elejétől) lehet majd megigényelni, amelynek módja egy egyszeri, egész évre vonatkozó kérelem benyújtása lesz.

A szalmonella elleni védekezéssel összefüggésben az eddigi, állományonként, szerotípusonként maximálisan kétszeri - összesen négy - vakcina költsége helyett maximum három vakcina számolható el az idei évtől. A részleteket a miniszteri rendelet tartalmazza majd, amelynek megjelenése a későbbiekben várható. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?