2023. december 12. kedd Gabriella
Fontos döntést hoztak a Veresegyházi Medveotthonban: ez minden látógatót érint

Fontos döntést hoztak a Veresegyházi Medveotthonban: ez minden látógatót érint

agrarszektor.hu
Veresegyházon működik Magyarország és Közép-Európa egyetlen medveotthona, ahol mára már többféle állatot is lehet látni. A több mint húsz éve létrehozott intézmény akkor nemes célt vállalt: a világban található, mentett állatok egy részének igyekszik végső otthont nyújtani. Több hazai állatkertből is kerültek már ide lakók. Fontosnak tartják, hogy az eredeti élőhelyükhöz hasonló körülményeket tudjanak biztosítani számukra. A medvékkel és a farkasokkal zoopedagógiai előadásokat, látványetetéseket, csoportvezetéseket is tartanak. A látogatók eddig mézzel is etethették a Medveotthon lakóit, de ez a lehetőség mostantól megszűnik.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Eddig a látogatók mézzel is etethették a Medveotthon lakóit, de az állatok cukorsokkot kaptak. Az újranyitás után, több látogatói jelzésnek és a szakemberekkel közös egyeztetésnek köszönhetően már nem lehet a továbbiakban mézzel etetni a medvéket a Veresegyházi Medveotthonban - írta meg a HVG.hu a Szeretlek Magyarország portál értesüléseire hivatkozva.

A medveotthon 1998 végén nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelyeként, ahol 39 mentett barnamedve élhet 3,5 hektárnyi területen. A park tavasztól télig népszerű a látogatók körében is, részben épp azért, mert a medvéket hosszú fakanalakon a bejáratnál osztogatott mézzel lehetett etetni. Ez a lehetőség szűnt most meg, illetve alakult át egészségesebbé.

Sajnos a járvány előtt a medvék a látogatóktól nagy mennyiségben fogyasztották a mézeket, amitől több medvénél úgynevezett cukorsokk alakult ki. Ami a több hónapos látogatóstoppal minden medvénél normalizálodott, és közös döntést követően nem a mézre, hanem az egészségesebb gyümölcsökre szeretnék átszoktatni az állatokat - derült ki a Medveotthon közleményéből.

A hírlevél szerint az új lehetőség be is vált. A látogatók így 300-500-600 forintért vásárolhatnak zöldség-gyümölcs poharakat az etetéshez.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 11. 13:33