2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Fontos bejelentést tett a magyar hatóság az ukrán menekültekről és társállataikról

Fontos bejelentést tett a magyar hatóság az ukrán menekültekről és társállataikról

agrarszektor.hu
Az Ukrajnából menekülők társállatainak veszettség elleni oltásáról és mikrochip-es jelöléséről is gondoskodik a magyar állategészségügyi hatóság. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által koordinált programhoz a szükséges eszközöket már beszerezte a hivatal és eljuttatta a beavatkozásokat végző Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatalhoz.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyarország az országos főállatorvos engedélye alapján biztosítja, hogy az Ukrajnából menekülők magukkal hozhassák társállataikat akkor is, ha nem felelnek meg az érvényben lévő állategészségügyi előírásoknak. A kisállat tulajdonosoknak határátlépéskor egy regisztrációs lapot kell kitölteni, mely gördülékennyé teszi a beléptetést, egyúttal biztosítja az állatok nyomon követhetőségét, valamint a későbbi intézkedés lehetőségét. Az egyszerűsített eljárásrenden túl a Nébih támogatói programot is indít, hogy az Ukrajnából menekülők társállatai (kutyák, macskák és vadászgörények) megkapják az esetleg hiányzó veszettség elleni oltásukat és a mikrochip-et. Az ehhez szükséges eszközöket már beszerezte a hivatal és eljuttatta a beavatkozásokat végző területi hatósághoz.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31