Súlyos szabályszegés a magyar horgásztavon: eljárást indított a hatóság

Súlyos szabályszegés a magyar horgásztavon: eljárást indított a hatóság

agrarszektor.hu
Halgazdálkodásra jogosult hiányában a Nébih Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) látta el csaknem fél éven át a halőrzési feladatokat a Gyékényesi horgásztavon. Ezalatt a halőrök 120 kg haltetemet szállíttattak el ártalmatlanításra, 8 esetben indítottak eljárást az éjszakai horgászati tilalom megszegése miatt, valamint több tucat illegális haltároló eszközt távolítottak el a vízből és annak környezetéből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A haszonbérleti szerződéssel kapcsolatos problémák miatt 2022 márciusától júliusig a Nébih ÁHSZ-re hárultak a halőrzési feladatok a Gyékényesi horgásztavon. A halőröknek a gondozásukba került területen számos jogszabálysértést kellett felszámolniuk. Többek között több tucat nemkívánatos tárgyat - köztük a halak szakszerű tárolására alkalmatlan mosogatógépdobot, haltartó ketreceket, varsákat és egyéb eszközöket - távolítottak el a vízből és annak környezetéből - írja a Nébih.

EZ IS ÉRDEKELHET

A helyi önkormányzat közreműködésével mintegy 120 kg haltetemet - többségében nagytestű pontyot - gyűjtöttek össze és utaltak ártalmatlanításra a szakemberek. A helyszíni ellenőrzések során több alkalommal vettek fel jegyzőkönyvet varsa használat miatt, míg 8 esetben a megyei kormányhivatal által elrendelt éjszakai horgászati tilalom megszegése miatt kellett eljárást indítani. Végül július 8-án - a halgazdálkodásra jogosult visszahelyezése után - immár rendezett viszonyok mellett kezdődhetett meg a területi jegyek értékesítése a Gyékényesi horgásztavon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03