Rengeteg magyar gazda viszi ehhez a céghez a sertését: ezért éri meg nekik a biznisz

Rengeteg magyar gazda viszi ehhez a céghez a sertését: ezért éri meg nekik a biznisz

agrarszektor.hu
A Debrecentől mintegy 20 km-re, a Hajdúság szívében fekvő Nagyhegyesen kezdődött el a Nagyhegyes Hús Kft. története. A cég 2003-as alapítása után megvásárolta az addig vágóhídként működő helyi húsüzemet, amelyet 2006-ban modern csontozóüzemmé alakított át. A cég az élő sertéseket kizárólag magyar gazdáktól vásárolja, a többségükkel hosszú évekre nyúlik vissza az együttműködésük. 2018-ban létrehozták a saját sertésintegrációjukat, ami a gazdák számára biztos és kiszámítható piacot - és persze jövedelmet - jelent, számunkra pedig garantált, folyamatosan ellenőrzött minőségű sertéseket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A nagyhegyesi üzem rövidesen szűkösnek bizonyult, ezért a cég 2011-ben saját vágóhíd vásárlása mellett döntött, az ideális helyszínt a közeli Hajdúdorogon találták meg. A költözés után a társaság profilja kibővült a sertések vágásával és húskészítmények - kolbászok, szalonnák és más disznótoros termékek - gyártásával - írja közleményében a cég. Ezt követően 2014-ben több mint 400 millió forintból modernizálták és bővítették a hajdúdorogi telephelyet. Beszerezték Kelet-Magyarország egyik legmodernebb vágóhídi gépsorát és 1000 m2-rel bővítették a raktáraikat. Még ebben az évben saját hűtőházat vásároltak a Hajdúdorog melletti Hajdúnánáson. Az új létesítménynek köszönhetően 300 tonnával nőtt a fagyasztotthús-tárolási kapacitása a cégnek. A legmagasabb minőségi követelményeket kielégítő dorogi húsüzemben, napjainkban heti 3000 sertést vágnak és 50 tonna különféle húskészítményt állítanak elő.

A terjeszkedés az ország nyugati felében folytatódott. 2018-ban Siófokon vásároltak húsüzemet, ahonnan jellemzően dunántúli szupermarketekbe és húsboltokba szállítanak. A partnerek kiszolgálásának megkönnyítésére 2020-ban Budapesten nyitottak egy depót, ahonnan ellemzően a fővárosba és az agglomerációba indulnak a Dorogi termékekkel megpakolt hűtőkamionok. 2019-ben újra a keleti régió kapott főszerepet. Újabb húsfeldolgozó üzemet vásároltak, ezúttal Hajdúszoboszlón. A korszerű technológiával felszerelt vágóhídon heti száz marhát vágnak és csontoznak, emellett 40 tonnányi félsertést csontoznak ki és dolgoznak fel.

Húskészítményeiket részben saját márkanéven, Dorogi termékcsaládként forgalmazzák. Magyaros fűszerezésű, házias ízvilágú kolbászok, hurkák, májasok, virslik, szalonnák, tepertőkrémek, disznósajtok, füstölt húsok és többféle kiszerelésű zsír található meg a kínálatban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13