Egyre több ilyen ragadozó van Oroszországban: mi történik itt?

Egyre több ilyen ragadozó van Oroszországban: mi történik itt?

MTI
Az elmúlt 12 évben megduplázódott, és ezzel megközelítette a 750 példányt az Oroszországban vadon élő szibériai tigrisek száma.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szibériai tigrisek, vagy más néven amuri tigrisek populációjának gyarapodásáról Vlagyimir Putyin orosz elnök számolt be nemrég a Vlagyivosztokban megrendezett 2. Nemzetközi Tigrisvédelmi Fórum megnyitóján levetített videóban. A szibériai tigris több országban számít veszélyeztetett fajnak, bár populációja az elmúlt években 40%-kal nőtt. A ragadozó nagymacskára azonban továbbra is nagy veszélyt jelent az orvvadászat.

Az orosz elnök a 12 évvel ezelőtti szentpétervári "tigriscsúcsra" emlékeztetve felidézte, hogy Oroszországban akkoriban még mintegy 390 kifejlett példányt tartottak számon, de azóta az állatok védelmének köszönhetően csaknem megduplázódott az állomány. Vlagyimir Putyin hozzátette, hogy Indiában, Nepálban, Bhutánban és Kínában is örvendetesen gyarapodik a tigrispopuláció. Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy a tigrisek védelmében még sok a tennivaló, egyebek mellett a természetvédelmi területeken őrzött védőzónákat akarnak kialakítani számukra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?