Egyre több ilyen ragadozó van Oroszországban: mi történik itt?

Egyre több ilyen ragadozó van Oroszországban: mi történik itt?

MTI
Az elmúlt 12 évben megduplázódott, és ezzel megközelítette a 750 példányt az Oroszországban vadon élő szibériai tigrisek száma.

UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK! 

Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!

150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.

A szibériai tigrisek, vagy más néven amuri tigrisek populációjának gyarapodásáról Vlagyimir Putyin orosz elnök számolt be nemrég a Vlagyivosztokban megrendezett 2. Nemzetközi Tigrisvédelmi Fórum megnyitóján levetített videóban. A szibériai tigris több országban számít veszélyeztetett fajnak, bár populációja az elmúlt években 40%-kal nőtt. A ragadozó nagymacskára azonban továbbra is nagy veszélyt jelent az orvvadászat.

Az orosz elnök a 12 évvel ezelőtti szentpétervári "tigriscsúcsra" emlékeztetve felidézte, hogy Oroszországban akkoriban még mintegy 390 kifejlett példányt tartottak számon, de azóta az állatok védelmének köszönhetően csaknem megduplázódott az állomány. Vlagyimir Putyin hozzátette, hogy Indiában, Nepálban, Bhutánban és Kínában is örvendetesen gyarapodik a tigrispopuláció. Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy a tigrisek védelmében még sok a tennivaló, egyebek mellett a természetvédelmi területeken őrzött védőzónákat akarnak kialakítani számukra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?