Megtudtuk: vadonatúj segítséget kap rengeteg állattartó Magyarországon

Megtudtuk: vadonatúj segítséget kap rengeteg állattartó Magyarországon

agrarszektor.hu
Az elmúlt évek tapasztatait figyelembe véve újfajta, ügyfélbarát ügyintézéssel segíti a lótartókat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A gazdák hivatali ügyintézését megkönnyítendő, megújult a lótartásihely-bejelentő nyomtatvány, amelyhez egy egyszerűsített kitöltési útmutató is készült. Mindezek mellett elkészült a lótartással kapcsolatos „Hasznos tudnivalók” gyűjteménye. A beküldés menete is megváltozott, egyszerűbbé vált a kapcsolattartás a hivatallal.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Nébih ügyintézőinek tapasztalatai alapján összeállított gyűjtemény témához kapcsolódó „Hasznos tudnivalók”-at, többek közt azokat a típushibákat tartalmazza, amelyek miatt általában nem rögzíthető a bejelentés. Ezen az elméleti segítségnyújtáson túl, újdonságként közvetlen telefonos ügyfélszolgálat válik elérhetővé a lovas ügyfelek számára, amely lehetővé teszi az eddiginél közvetlenebb kommunikációt a Nébihhel. Továbbá egy közvetlen funkcionális e-mail címet (lotartas@nebih.gov.hu) is létrehozott a hivatal, amely kizárólag a lótartással kapcsolatos dokumentumok, bejelentések fogadására szolgál - írja a Nébih.

EZ IS ÉRDEKELHET

A lótartás bejelentése elsősorban azon gazdák számára kiemelten fontos, akik részt vesznek a"VP védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in-situ megőrzése támogatás" című programban. A megfelelő adatszolgáltatás esetükben a sikeres pályázat egyik alapköve. Ezenkívül minden, így akár már az egy herélt lovat, szamarat/öszvért, zebrát tartó magánszemélyre és cégre nézve is jogszabályi kötelezettség.

A jogszabályok betartása, valamint a pontos adatszolgáltatás közös érdek, amit a fenti újítások is támogatnak. A Nébih ezúton is felhívja az érintett állattartók figyelmét, hogy a lótartás bejelentésének elmulasztásáért állattenyésztési bírság szabható ki! A megújult nyomtatvány, a kitöltési útmutató és a „Hasznos tudnivalók” gyűjteménye az alábbi linken érhető el: http://portal.nebih.gov.hu/web/guest/ugyintezes/allat/nyomtatvanyok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?