Szemünk előtt az igazság: elképesztő, ami ezeken a területeken zajlik itthon

Szemünk előtt az igazság: elképesztő, ami ezeken a területeken zajlik itthon

agrarszektor.hu
Büszkék vagyunk hazánk vadállományára, amely természeti kincs, ezért felelősen kell gazdálkodnunk vele, hogy megőrizzük a jövő generációi számára - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a 29. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás (FeHoVa) megnyitóján. A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy tájegységeinknek jellegzetes arculatához a vadfajok ugyanúgy hozzátartoznak, mint a hegyek, a síkságok, a folyók vagy az erdők.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hozzátette, hogy mindazonáltal az egészséges, jó genetikai értékekkel rendelkező vadállomány fenntartásában a vadászat kulcsfontosságú. A hivatásos vadászok időt és energiát nem sajnálva járják egész évben a vadászterületeket, szerepük nélkülözhetetlen a fenntartható és szakszerű vadgazdálkodásban. Nagy István elmondta, hazánk évszázados vadászati kultúrája gyökereiben mindmáig változatlan, ezért biztosítani kell, hogy a felnövekvő nemzedék vadászai ugyanolyan kötelességtudó és becsületes vadgazdálkodókká váljanak, mint az elmúlt korok világhírnévre szert tevő vadászai - írja az AM közleményében. Kifejtette, hogy a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvény és végrehajtási rendeletének átfogó módosítása hozzájárult ahhoz, hogy korunk igényeihez és elvárásaihoz alkalmazkodó, de hagyományainkkal nem szakító vadászati és vadgazdálkodási tevékenység folyhasson az országban.

EZ IS ÉRDEKELHET

A megújult jogszabály ma hangsúlyosabban szól a biológiai sokféleség megőrzéséről és a fenntartható vadgazdálkodásról, ezzel együtt biztosítja a természetvédelemmel, a mező- és erdőgazdálkodással való összhang megteremtését. A tárcavezető kitért az erdőgazdálkodásra is, hiszen erdeink nélkül a vadállományunk sem létezne. Hangsúlyozta, az erdészeti szakemberek azt tartják szem előtt, hogy a gazdálkodási lehetőségek a jövő nemzedékei számára is fennmaradjanak, egyúttal megőrizzék a biológiai sokféleséget, életképességet, továbbá megfeleljenek a társadalmi igényeknek és a gazdasági követelményeknek is. Az erdő folyamatosan megújuló természeti erőforrás, a nemzet közös öröksége, ezért a megóvása az államra, az erdőtulajdonosra, az erdőgazdálkodóra, valamint az erdőt bármilyen módon igénybe vevőre egyaránt kötelezettségeket ró. Nagy István kiemelte, a fenntarthatóságra vonatkozó feltételek régóta adottak, ezt bizonyítja, hogy Magyarország 1921 óta megduplázta, 11-ről 22 százalékra növelte erdőterületeinek nagyságát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 18. 09:58