Szemünk előtt az igazság: elképesztő, ami ezeken a területeken zajlik itthon

Szemünk előtt az igazság: elképesztő, ami ezeken a területeken zajlik itthon

agrarszektor.hu
Büszkék vagyunk hazánk vadállományára, amely természeti kincs, ezért felelősen kell gazdálkodnunk vele, hogy megőrizzük a jövő generációi számára - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a 29. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás (FeHoVa) megnyitóján. A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy tájegységeinknek jellegzetes arculatához a vadfajok ugyanúgy hozzátartoznak, mint a hegyek, a síkságok, a folyók vagy az erdők.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hozzátette, hogy mindazonáltal az egészséges, jó genetikai értékekkel rendelkező vadállomány fenntartásában a vadászat kulcsfontosságú. A hivatásos vadászok időt és energiát nem sajnálva járják egész évben a vadászterületeket, szerepük nélkülözhetetlen a fenntartható és szakszerű vadgazdálkodásban. Nagy István elmondta, hazánk évszázados vadászati kultúrája gyökereiben mindmáig változatlan, ezért biztosítani kell, hogy a felnövekvő nemzedék vadászai ugyanolyan kötelességtudó és becsületes vadgazdálkodókká váljanak, mint az elmúlt korok világhírnévre szert tevő vadászai - írja az AM közleményében. Kifejtette, hogy a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvény és végrehajtási rendeletének átfogó módosítása hozzájárult ahhoz, hogy korunk igényeihez és elvárásaihoz alkalmazkodó, de hagyományainkkal nem szakító vadászati és vadgazdálkodási tevékenység folyhasson az országban.

EZ IS ÉRDEKELHET

A megújult jogszabály ma hangsúlyosabban szól a biológiai sokféleség megőrzéséről és a fenntartható vadgazdálkodásról, ezzel együtt biztosítja a természetvédelemmel, a mező- és erdőgazdálkodással való összhang megteremtését. A tárcavezető kitért az erdőgazdálkodásra is, hiszen erdeink nélkül a vadállományunk sem létezne. Hangsúlyozta, az erdészeti szakemberek azt tartják szem előtt, hogy a gazdálkodási lehetőségek a jövő nemzedékei számára is fennmaradjanak, egyúttal megőrizzék a biológiai sokféleséget, életképességet, továbbá megfeleljenek a társadalmi igényeknek és a gazdasági követelményeknek is. Az erdő folyamatosan megújuló természeti erőforrás, a nemzet közös öröksége, ezért a megóvása az államra, az erdőtulajdonosra, az erdőgazdálkodóra, valamint az erdőt bármilyen módon igénybe vevőre egyaránt kötelezettségeket ró. Nagy István kiemelte, a fenntarthatóságra vonatkozó feltételek régóta adottak, ezt bizonyítja, hogy Magyarország 1921 óta megduplázta, 11-ről 22 százalékra növelte erdőterületeinek nagyságát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?