Beindul a rovarbiznisz Ausztriában: durva, milyen üzem épül a szomszédban

Beindul a rovarbiznisz Ausztriában: durva, milyen üzem épül a szomszédban

MTI
Légylárvákat előállító üzemet létesít Ausztriában egy helyi startup vállalkozás állati takarmányozás céljára. Az üzemben felhasznált alapanyagokból egy másik cég állít majd elő rovarlisztet és zsiradékokat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az osztrák Ecofly 6 millió eurós beruházással a felső-ausztriai Andorfban az ország legnagyobb rovartenyészetét építi fel magas minőségű fehérje előállítására állati takarmányokhoz. A légylárvák termelését 2023 végén kezdi meg az üzem. Az Ecofly mezőgazdasági hulladékok felhasználásával évente 2400 tonna légylárvát tervez előállítani. Az üzemben termelt alapanyagból a Purea Austria GmbH állít majd elő rovarlisztet és zsiradékokat. Az Ecofly a linzi Vivatis élelmiszeripari vállalat 45%-os tulajdonú vállalkozásaként indult 2020-ban. Azóta a Vivatis 67,8%-ra emelte a részesedését.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?