Beindul a rovarbiznisz Ausztriában: durva, milyen üzem épül a szomszédban

Beindul a rovarbiznisz Ausztriában: durva, milyen üzem épül a szomszédban

MTI
Légylárvákat előállító üzemet létesít Ausztriában egy helyi startup vállalkozás állati takarmányozás céljára. Az üzemben felhasznált alapanyagokból egy másik cég állít majd elő rovarlisztet és zsiradékokat.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az osztrák Ecofly 6 millió eurós beruházással a felső-ausztriai Andorfban az ország legnagyobb rovartenyészetét építi fel magas minőségű fehérje előállítására állati takarmányokhoz. A légylárvák termelését 2023 végén kezdi meg az üzem. Az Ecofly mezőgazdasági hulladékok felhasználásával évente 2400 tonna légylárvát tervez előállítani. Az üzemben termelt alapanyagból a Purea Austria GmbH állít majd elő rovarlisztet és zsiradékokat. Az Ecofly a linzi Vivatis élelmiszeripari vállalat 45%-os tulajdonú vállalkozásaként indult 2020-ban. Azóta a Vivatis 67,8%-ra emelte a részesedését.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?