Csúnyán lebuktak a pontyokkal trükköző horgászok: súlyos büntetést kaptak

Csúnyán lebuktak a pontyokkal trükköző horgászok: súlyos büntetést kaptak

agrarszektor.hu
Csalihalfogó hálóval halászott három öreglaki pecás még májusban, pechükre a balatoni halőrök május 22-én tetten érték őket. Mint kiderült, a férfiaknál még csak horgászbot sem volt, csalihalfogó hálókkal a kezükben bukkantak rájuk. Komoly büntetésre számíthatnak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A három férfinél még horgászbot sem volt, csalihalfogó hálókkal a kezükben érték őket tetten. Amivel még nem is lenne baj, ha azt rendeltetésszerűen használták volna, és lett volna náluk érvényes engedéllyel - írja a Pecaverzum. Horgászatra jogosító okmányokkal azonban nem rendelkeztek, - sőt, egyiküket korábban már eltiltották. A hálóval kapcsolatban Országos Horgászrend kimondja, hogy az kizárólag a horgászathoz szükséges, 15 centiméternél nem nagyobb - kifogható státuszú - csalihalak gyűjtésére vehető igénybe. Az öreglaki személyek viszont egyáltalán nem a kishalakra pályáztak a csalihalfogó hálóval.

EZ IS ÉRDEKELHET

A halőrök 2, 2,5 és 6 kilogrammos pontyot találtak náluk és 409 ezer forint halvédelmi bírságot, valamint 67 hónap horgászattól való eltiltást szabtak ki rájuk. Az a férfi, aki a csatornából a legnagyobb pontyot kiemelte, tovább súlyosbította az ügyét, hogy eltiltás hatálya alatt követte el tettét. Neki 177500 forintos halvédelmi bírságot kell kifizetnie és 26 hónapra eltiltották a horgászattól.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?