Komoly rekord dőlt meg a gólyákkal kapcsolatban Magyarországon

Komoly rekord dőlt meg a gólyákkal kapcsolatban Magyarországon

MTI
A 248 településen, 443 fészekben megjelölt madárhoz még hozzáadódnak majd a menhelyekre bekerült, a közeljövőben szabadon bocsátható mentett fiókák - közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). A szervezet 1974-es megalakulása óta koordinálja az 1908-ban megkezdett magyarországi madárgyűrűzést, amelynek a kezdetek óta része a fehér gólyák fiókáinak jelölése.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A munka 2002-ben kapott nagy lendületet a Tápió-vidékről induló, a lakosság számára meghirdetett Gólya Road Show programmal, amely ma már fehérgólya-látványgyűrűzés néven az ország nagy részére kiterjed. A megjelölt fiókák száma 2011-ben érte el először az ezret. A gólyák, és általában a madarak gyűrűzése teszi lehetővé az ornitológusok számára, hogy a madarak egyedi azonosítása révén tanulmányozzák viselkedésüket.

EZ IS ÉRDEKELHET

A vonulás útvonalának és időzítésének, a madarak életkorának, a költőhelyválasztásnak, a költési siker, de akár a területhűség, vagy a párválasztási szokások pontosabb ismerete az állományok megvédéséhez is alapvető információ. A fehérgólyafészkek többsége ma már az elektromos hálózat oszlopain van, így nélkülözhetetlen az áramszolgáltató vállalatok közreműködése, amelyek emelőkosaras járműveket és elektromos szakembereket biztosítanak országszerte az akció sikeres és biztonságos lebonyolításához.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?