Fordulat jöhet sok sertéstartó életében: még lehetnek meglepetések idén

Fordulat jöhet sok sertéstartó életében: még lehetnek meglepetések idén

agrarszektor.hu
Az Amerikai Egyesült Államok agrárminisztériumának (USDA) augusztusi elemzése szerint az USA sertéshústermelése 1 százalékkal csökkenhet 2023 harmadik negyedévében a 2022 július-szeptemberében előállított mennyiséghez képest. Eközben Brazília sertéshúskivitele 14,6 százalékkal 695,1 ezer tonnára nőtt 2023 első hét hónapjában a tavaly január-júliusi mennyiséghez képest.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az USDA szakértői a hízósertés termelői árának 8 százalékos csökkenésére számítanak a vizsgált összehasonlításban - írja a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ). A belső fogyasztás 5 százalékkal mérséklődhet, a sertéshús értékesítése 9 százalékkal lehet több a nemzetközi piacon a megfigyelt időszakban. Az USA élősertés-importja 6 százalékkal növekedhet, míg a sertéshús-behozatala 19 százalékkal csökkenhet a jelzett időszakban. Az USDA adatai szerint az USA sertéshústermelése 1 százalékkal nőtt 2023 január-júniusában a 2022. január-júniusi volumenhez képest. A vágások száma 2 százalékkal emelkedett, míg a vágóhidakra kerülő sertések élősúlya 1 százalékkal csökkent a megfigyelt időszakban. Az USDA adatai szerint az Egyesült Államokban a sertés ára 2,25 dollár (USD)/ kilogramm hasított hideg súly volt 2023 júliusában, ami 12 százalékos csökkenést jelentett az egy évvel korábbihoz képest.

Brazíliában a sertés ára (9,41 brazil reál/kilogramm hasított hideg súly) 4 százalékkal csökkent 2023 júliusában a 2022. júliusihoz képest. A brazíliai sertés- és baromfitenyésztők szövetségének (ABPA) adatai szerint Brazília sertéshúskivitele 14,6 százalékkal 695,1 ezer tonnára nőtt 2023 első hét hónapjában a tavaly január-júliusi mennyiséghez képest.

Forrás: Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?